OPUS ONE -Tubular Bells

El concert es completarà amb la veu de la mítica Maggie Reilly que cantarà grans èxits pop de Mike Oldfield

Dimarts que ve, 13 de juny (Sala de Concerts, 20 h), el Palau de la Música Catalana se sumarà a la celebració dels 50 anys de la publicació de l’àlbum Tubular Bells de Mike Oldfield de la mà del grup català Opus One, liderat pel músic i musicòleg Xavier Alern. L’obra, aposta arriscada en el seu moment i primera publicació de la discogràfica Virgin Records (25 de maig de 1973), va ser el primer treball en solitari de Mike Oldfield, quan tenia 19 anys. Un clàssic de la música contemporània que va tenir un gran èxit de crítica i públic i, a més, abastament popular, encara avui dia, gràcies a incloure el tema d’obertura a la banda sonora del film L’exorcista (William Friedkin, 1973). El concert, amb les entrades gairebé exhaurides i amb el qual es tancarà el cicle Palau Fronteres d’aquesta temporada, també inclourà la interpretació de grans èxits pop de Mike Oldfield amb la cantant Maggie Reilly.

“Per a Tubular Bells Mike Oldfield va idear tota una simfonia elèctrica a partir de les seves influències musicals: Sibelius, Bach, Ravel, Glass, Riley..., però també Renbourn, Ayers, Wyatt i molts altres. Una síntesi de classicisme, minimalisme, música folk i rock psicodèlic amanida amb una extraordinària facilitat per a compondre belles melodies, així com un virtuosisme instrumental astorador que el permetia dominar un gran nombre d’instruments”, segons el què explica el mateix Xavier Alern al programa de mà del concert.

A la primera part del concert, Opus One interpretarà íntegrament Tubular Bells, “amb el màxim de fidelitat possible a l’esperit de l’enregistrament de 1973”, diu Xavier Alern, i també la melodia popular The Sailor’s Hornpipe, amb arranjaments d’Oldfield. A la segona part, la mítica cantant Maggie Reilly, la veu dels grans èxits pop de Mike Olfield, cantarà una selecció de cançons del compositor anglès com Moonlight Shadow, Foreign Affair, To France o Guilty.

Opus One interpreta ‘Tubular Bells’ de Mike Oldfield al Palau de la Música Catalana amb motiu del 50è aniversari de la seva publicació