La soprano nigeriana Omo Bello, que tenia previst actuar dimecres, 28 de gener de 2015, al Petit Palau, en el concert inaugural del cicle ECHO Rising Stars, ha posposat la seva actuació per malaltia. La Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana està treballant per trobar-hi una nova data.

Omo Bello és una de les sis solistes i formacions que enguany presenten el Palau de la Música Catalana i L’Auditori en el cicle ECHO Rising Stars i que han estat escollides pels membres de l’European Concert Hall Organisation (ECHO), l’associació dels auditoris i sales de concerts més importants d’Europa.

El cicle es reprendrà el 12 de febrer amb l’actuació a la Sala Alícia de Larrocha de L’Auditori de Barcelona del saxofonista Mike Fletcher, presentat pel Town Hall & Symphony Hall de Birmingham. Fletcher, que actuarà acompanyat d’Olie Brice i Jeff Williams, és un dels més sorprenents artistes de jazz sorgits de Birmingham els darrers anys. El 17 de febrer serà el torn del pianista austríac Aaron Pilsan, al Petit Palau, amb obres de Haydn, Schubert, Widmann i Schumann. Pilsan, proposat per la Konzerthaus i el Musikverein de Viena, és considerat un pianista de talent excepcional i convidat a sales de concerts i festivals europeus.

Ja al mes de març, el violoncel·lista Michael Petrov i el pianista Ashley Fripp actuaran a L’Auditori (19 de març). Presentats pel Barbican Centre de Londres, proposen un recital de violoncel tot explorant els diversos registres de l’instrument. Del virtuosisme al cantabile, d’Stravinsky o Dutilleux a la immensa Sonata de César Franck. També a la Sala Alícia de Larrocha de L’Auditori actuarà el Quatuor Ardeo (29 d’abril), presentat pel Bozar de Brussel·les i el Het Concertgebouw d’Amsterdam. Es tracta d’un dels quartetsrevelació del moment que, format per quatre noies sorgides del Conservatori Superior de Música de París, és nominat pel Bozar de Brussel·les i el Het Concertgebouw d’Amsterdam.

Finalment, el cicle es clourà el 18 de maig, al Petit Palau, amb l’actuació del Matosinhos String Quartet. Proposat per la Fundació Gulbenkian/Casa da Música, la formació interpretarà obres de Mozart, Xostakóvitx, Vianna da Motta i Ravel. La formació, creada fa sis anys, participa habitualment en festivals i auditoris a Portugal i ha estrenat nombroses obres de compositors portuguesos contemporanis.

Atenció. Les persones que hagin comprat les entrades i desitgin recuperar els diners o bescanviar-les per un altre concert de la Fundació, es poden adreçar a les Taquilles del Palau: presencialment (c/ Palau de la Música, 4-6), per telèfon al 902 442 882 o per correu electrònic a [email protected]. En cas que es trobi una nova data per al concert, seran vàlides les mateixes entrades. La Fundació OC-PMC n’informarà tan aviat com sigui possible. 

Omo Bello, que havia d’inaugurar dimecres el cicle ECHO Rising Stars, ha posposat l’actuació per malaltia