La Jornada de Portes Obertes celebrada avui diumenge, 26 de novembre, i patrocinada un any més per Gas Natural Fenosa, ha estat novament tot un èxit. Més de 7.000 persones han visitat els diversos espais de l’edifici modernista des de les 10 del matí fins a les 15 hores.
Durant la Jornada –celebrada al voltant de la festivitat de Santa Cecília–, els visitants també han tingut l’oportunitat de veure en directe les actuacions que cada mitja hora han ofert a la Sala de Concerts cantaires de les diverses formacions dels cors de l’Orfeó Català i els participants als tallers de cant coral.

Més de 200 persones han participat en els tallers de cant coral gratuïts que s’han ofert aquest matí, sota el mestratge de Glòria Fernàndez (directora del Cor Mitjans) i Mercè Pi (directora del Cor Petits). Els participants han tingut l’oportunitat, després de fer el taller, de debutar a l’escenari de la Sala de Concerts. Un experiència que ha estat de les més emocionants de la jornada tant per als participants com per a les seves famílies; a l’escenari del Palau, també hi han actuat diferents solistes dels cors de l’Orfeó Català. Com a sorpresa de la Jornada, el pianista Albert Guinovart i els solistes Ana San Martín i Toni Viñals han ofert al Foyer un petit tast del concert “De Gershwin a Guinovart”, que tindrà lloc dissabte que ve al Palau amb l’Orquestra Simfònica del Vallès.

Els visitants han pogut accedir a la platea i segon pis de la Sala de Concerts; a la Sala Lluís Millet i la seva balconada, i finalment han passejat pel Foyer i la Plaça del Palau. El Centre de Documentació de l’Orfeó Català s’ha tornat a sumar a la iniciativa oferint visites guiades a les seves instal·lacions, situades a la cinquena planta del Palau i que custodien fons documentals que es remunten al segle XII. També els visitants han pogut veure la primera pedra del Palau a la Sala d’Assaig de l’Orfeó Català.

Com a novetat, aquest any s’ha organitzat per als visitants més petits un taller infantil de decoració de l’arbre de Nadal. Amb una senzilla manualitat, els participats han confegit les estrelles per guarnir l’avet de gairebé 4 metres d’altura que aquest any presideix la Plaça del Palau per Nadal. En aquesta activitat gratuïta hi han participat un gran nombre de nens i nenes i aviat podrem veure un vídeo de tot el procés.

La jornada a les xarxes socials
Les Portes Obertes han tingut també protagonisme a les xarxes socials, on el Palau de la Música Catalana aplega una comunitat de més de 60.000 seguidors. A més, mitjançant l’etiqueta #PortesObertesPalau els assistents han publicat les seves fotografies de la jornada a Twitter i Instagram per participar en el concurs “La millor foto”, que tindrà com a premi un sopar per a dues persones al restaurant Mirador del Palau, per gentilesa de Singularis. El Palau ja està difonent les imatges compartides a través de les xarxes socials.

Nou èxit de la Jornada de Portes Obertes del Palau de la Música Catalana, amb més de 7.000 visitants