El proper diumenge, 22 de gener (Petit Palau, 12 h), el suís Nicolas Fink, director experimentat al capdavant de grans cors europeus, dirigirà per primera vegada el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana en el seu cicle de concerts. Una sèrie d’actuacions matinals que va començar l’octubre passat i que vol ser un aparador per mostrar la versatilitat del Cor de Cambra, amb sis reconeguts directors nacionals i internacionals: Josep Vila,  Simon Halsey (titular del cor), Nicolas Fink, Simon Carrington, Xavier Puig i Mireia Barrera. El concert de diumenge presenta un programa de música francesa cantada a cappella.

Amb el títol “Els perfums de França”, el concert proposa una mostra de la tradició coral francesa centrada en l’obra de Francis Poulenc i Darius Milhaud, compositors inscrits en el corrent del Grup dels Sis. De Poulenc, el Cor interpretarà Un soir de neige i Sept chansons, dos cicles amb textos de Paul Éluard; mentre que de Milhaud, cantarà Naissance de Vénus, amb poemes de Jules Supervielle, i Les deus cité, amb textos de Paul Claudel.

Completaran el programa les obres següents: de Claude Debussy Trois chansons de Charles d’Orléans, un diàleg entre formes del passat i harmonies modernes; de Jehan Alain, compositor amb un opus reduït a causa de la seva mort als 29 anys i influït per Debussy, Complainte de Jean Renaud i Chanson à bouche fermée, i de Camille Saint-Saëns, compositor anterior als esmentats (sovint infravalorat però de personalitat indiscutible), els impactants Zwei Chöre.

Nicolas Fink ha dirigit el Cor de la Ràdio de Berlín, els cors de la Ràdio de Leipzig (MDR) i de la Ràdio de Colònia (WDR), Cor de Ràdio França, Cor de la Casa da Música de Porto i el Cor Edvard Grieg, entre molts d’altres. També ha preparat importants peces corals per a Sir Simon Rattle, Marek Janowski i Thomas Hengelbrock. El 2014 es va estrenar en el càrrec de director del Cor del Festival de Schleswig-Holstein. Com a docent, Fink va ser al capdavant d’uns tallers realitzats a Hong Kong i a Indonèsia el 2016, i va codirigir amb Simon Halsey la classe magistral de direcció coral del Festival de Música de Schleswig-Holstein. Després d’una reeixida col·laboració amb el Cor Juvenil Edvard Grieg de Noruega, continuarà treballant amb joves cantaires, ara com a codirector artístic i director musical del Cor Juvenil Suís.

Nicolas Fink dirigeix el Cor de Cambra del Palau amb un programa de música francesa al Petit Palau