El dilluns 11 de gener (20.30 h) Mitsuko Uchida dirigirà des del piano la Mahler Chamber Orchestra (MCO) en un concert del cicle Palau 100 dedicat a Mozart, una de les especialitats de la reconeguda pianista japonesa. La formació orquestral, que reuneix joves virtuosos procedents de diversos països, inicia amb Uchida una col·laboració a llarg termini, centrada en el Concerts de Mozart, i que els durà a una gira per l’Estat espanyol (Alacant, València, Barcelona, Oviedo i Bilbao), Luxemburg, Salzburg i Frankfurt.

Aquesta vienesa d’adopció és unànimement aplaudida com una de les millors intèrprets de l’obra de Mozart, tot oferint les versions més transparents del geni de Salzburg. Amb l’MCO n’oferiran al Palau dos exemples de perfecció musical, el Concert per a piano núm. 19, en Fa major, KV 459 i el Concert per a piano núm. 20, en Re menor, KV 466. El programa es completarà amb el Divertimento en Si b menor, KV 137, “Simfonia Salzburg” per a orquestra de corda.

Artista en exclusiva del segell discogràfic Decca, Mitsuko Uchida ja va enregistrar la integral de concerts de piano de Mozart al costat de Jeffrey Tate i l’English Chamber Orchestra. I des del 2011 enregistra en directe amb l’Orquestra de Cleveland i dirigint des del piano una nova integral d’aquests concerts, caracteritzats per la seva gran habilitat tècnica i un gran domini dels recursos de l’orquestra. La primera d’aquestes gravacions va obtenir un premi Grammy el 2011. El darrer enregistrament es va publicar l’agost de 2014, amb els Concerts KV 456 i KV 459, i durant aquest 2016 la pianista enregistrarà els següents.

Per la seva banda, la Mahler Chamber Orchestra, fundada el 1997 per Claudio Abbado, és un conjunt internacional de 45 músics procedents de vint països diferents i realitza gires per Europa i la resta del món durant mig any. Amb Daniel Harding com a director honorífic, l’orquestra també compta com a col·laboradors artístics i companys de gires amb la violinista Isabelle Faust, els directors Daniele Gatti i Teodor Currentzis, i la mateixa pianista Mitsuko Uchida.

Una hora abans del concert, a les 19.30 h, tindrà lloc al Petit Palau (accés gratuït, aforament limitat) una nova sessió de “Parlem de música” amb la conferència entorn del concert a càrrec del crític i musicòleg Manel Cereijo.

Mitsuko Uchida interpreta un monogràfic dedicat a Mozart amb la Mahler Chamber Orchestra a Palau 100