La iniciativa, amb la col·laboració per primera vegada del Palau de la Música Catalana, és impulsada per l'Ajuntament de Barcelona, el Xamfrà Centre de Música i Escena del Raval, i L'Escola de Músics i Escola de Música JPC

El Palau de la Música Catalana acollirà els propers 9 i 10 de juny per primera vegada els actes de fi de curs del projecte Els Cors de Ciutat Vella. Un esdeveniment que reunirà 800 nens i nenes de 29 corals diferents a l'escenari del Palau acompanyats de la banda Raval's Band (dissabte, 17 h) i de l'orquestra Raval Simfònic (diumenge, 12 h), per interpretar cançons populars especialment arranjades per a cor.

Aquest any, també per primera vegada i en el marc del Projecte Social del Palau de la Música Catalana, se sumaran als concerts els cors de l'Escola Coral de l'Orfeó Català i els cors dels centres l'Esquitx i Tria de la Fundació Comtal, formats per nens en risc d'exclusió social i creats enguany per iniciativa de l'Escola Coral de l'Orfeó Català.

Els Cors de Ciutat Vella és un projecte que sorgeix del Pla Educatiu d'Entorn del Raval (PEER), una proposta educativa creada fa sis anys per l'Ajuntament de Barcelona que té com a objectiu principal l'aprenentatge de la llengua a través d'un mitjà universal com és la música i que a la vegada intervé en el reforç de la consciència i la cohesió social entre els nens i les nenes, les seves famílies i els centres educatius. El projecte es materialitza en la creació de cors a escoles públiques i concertades del Raval per promoure la integració social dels infants del districte. En la iniciativa col·labora des del seu inici el Xamfrà Centre de Música i Escena del Raval, i L'Escola de Músics i Escola de Música JPC.

Més de 800 nens de 29 corals al Palau de la Música en la cloenda del projecte Els Cors de Ciutat Vella