Clavé XXI, el Projecte Social que la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana impulsa des del 2011 i que té com a objectiu fomentar la inclusió social d’infants i joves a partir de la pràctica coral, portarà 1.250 cantaires (63 cors) a l’escenari del Palau de la Música Catalana el proper diumenge, 22 de maig, en dos concerts (12 i 18 h), per celebrar el final de curs.

“Un món de cançons” és el lema dels dos concerts que els cors protagonitzaran, amb acompanyament d’un conjunt instrumental format per músics de l’Escola Coral de l’Orfeó Català, de l’Orquestra Simfònica del Vallès i de Xamfrà, i que està obert a totes les famílies dels cantaires. Al matí, a més de les formacions de Clavé XXI, hi actuaran els cors Petits, Mitjans i Jove de l’Orfeó Català, mentre que a la tarda i amb el mateix repertori ho faran els Cors de Ciutat Vella, formacions adscrites a Clavé XXI i que pertanyen al projecte impulsat pel Districte de Ciutat Vella de l’Ajuntament de Barcelona, que és coordinat per l’Escola de Músics del Raval-JPC i la Fundació Xamfrà.

Els concerts, amb arranjaments corals i instrumentals de Joan Bello, estan estructurats en cinc blocs que simbolitzen els cinc continents. Cada un del blocs inclou cançons del continent corresponent i com a colofó del concert els cantaires, sota la direcció d’Esteve Nabona, director de Clavé XXI, interpretaran plegats L’Empordà d’Enric Morera.

Amb els concerts, els cantaires (d’edats compreses entre els 6 i els 18 anys) mostren els valors, les actituds, els hàbits i els continguts musicals que han treballat mitjançant el cant coral durant tot el curs, i també suposen una oportunitat d’obrir el Palau a les famílies del barri.

Sobre el projecte Clavé XXI

Clavé XXI va néixer com un projecte pilot fa cinc anys des del convenciment del gran poder de transformació personal i social de la pràctica coral, i amb la voluntat d’estendre l’acció de la Fundació OC-PMC al seu entorn. Amb el mecenatge de l’Obra Social “la Caixa” i la Fundación Divina Pastora i amb la col·laboració d’Esteve, el Projecte Social, Clavé XXI, ja engloba 63 formacions corals amb infants i joves d’entitats socials i nens i nenes d’escoles de primària, majoritàriament del Districte de Ciutat Vella, d’altres barris de la ciutat, així com també d’altres poblacions de Catalunya, com Sabadell, Mataró, Manlleu i Banyoles, que impliquen un total de 1.250 cantaires. Els directors i professors de l’Escola Coral de l’Orfeó Català, amb una gran experiència en l’àmbit de la docència del cant coral, són els directors dels cors de Clavé XXI. A més, alguns cantaires de l’Escola Coral, amb una formació prèvia en la direcció coral, també s’han incorporat a l’equip.

Concert dels Cors de Ciutat Vella, diumenge a les 18 h

Els Cors de Ciutat Vella –adscrits a Clavé XXI– són un projecte impulsat pel Districte de Ciutat Vella de l’Ajuntament de Barcelona, coordinat per l’Escola de Músics del Raval-JPC i la Fundació Xamfrà. Una iniciativa que també promou la integració coral a partir del cant coral i en la qual, des l’origen, Clavé XXI manté una estreta relació, tot compartint formació per a directors i amb la invitació a la sala modernista.

Concerts per invitació.

Més de 1.250 cantaires de Clavé XXI, el Projecte Social del Palau de la Música Catalana, actuaran al Palau el 22 de maig