El tenor i el pianista anglesos oferiran La bella molinera

El Palau de la Música Catalana inicia aquest proper diumenge, 19 d’abril (Palau 100 Cambra, 18 h), un viatge pels tres grans cicles de lied de Franz Schubert amb el tenor Mark Padmore, un dels liederistes que més consens i expectació generen actualment, i el pianista Paul Lewis. Un projecte de llarg recorregut veritablement de somni que comença ara amb Die schöne Müllerin (La bella molinera), continuarà amb Schwanengesang (El cant del cigne, temporada 2015-16) i acabarà amb Winterreise (Viatge d’hivern, temporada 2016-17).

La bella molinera és un cant entusiasta a la vida i l’amor en què Schubert aconsegueix una fusió fascinant entre veu i piano, amb l’instrument agombolant el cantant, oferint tocs descriptius i impulsant el discurs. Aquesta composició, de l’any 1823, considerada el primer cicle de lieder, suposa un viatge emocional d’una varietat i densitat inaudites basades en els poemes de Wilhelm Müller. Els pentagrames del compositor austríac vessen il·lusió, alegria, esperança, enveja, tristesa, ràbia, desesperació i resignació.

Estret col·laborador de Simon Rattle (de qui ha estat l’Evangelista de la Passió segons sant Mateu en la versió escenogràfica de Peter Sellars), John Eliot Gardiner, William Christie i Philippe Herreweghe, el tenor Mark Padmore acumula una carrera significativa en el terreny de l’òpera, el concert i el recital. Des del 2007 enregistra per a Harmonia Mundi, amb produccions destacades que inclouen àries de Händel amb l’English Concert (guanyadora del BBC Music Magazine Vocal Award), Schwanengesang, Die schöne Müllerin i Winterreise de Schubert amb Paul Lewis (premiat amb el Gramophone Vocal Solo Award), Dichterliebe de Schumann amb Kristian Bezuidenhout (guanyador de l’Edison Klassiek Award) i la Serenade de Britten i Dies Natalis de Finzi amb la Britten Sinfonia (que va guanyar l’Echo Klassik Award 2013).

Per la seva banda, el pianista anglès Paul Lewis és considerat un dels principals pianistes de la seva generació, amb un calendari ple de compromisos internacionals als auditoris i festivals més prestigiosos del món. Entre els nombrosos guardons que ha rebut, figuren el Premi al Millor Instrumentista de l’Any de la Royal Philharmonic Society, el South Bank Show Award de música clàssica i tres premis Gramophone. Els seus cicles complets de les Sonates de Beethoven i de Schubert han estat molt elogiats arreu.

Aquest concert serà enregistrat per Catalunya Música.

Mark Padmore i Paul Lewis inicien diumenge el projecte dedicat als tres grans cicles de lied de Schubert