MEZQUIDA, Marco

L’estrena serà emesa en directe per streaming i de manera gratuïta per Palau Digital

Dissabte que ve, 25 de de març (Sala de Concerts, 18.30 h), el pianista menorquí Marco Mezquida estrenarà al Palau de la Música Catalana el seu concert per a piano i orquestra Talaiot amb l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV), dirigida en aquesta ocasió per Víctor Pablo Pérez.

Amb Talaiot, nom que remet a les estructures prehistòriques de pedra que encara existeixen a Menorca i Mallorca, Mezquida debuta en la composició simfònica amb una obra que ell mateix descriu com a “música romàntica, impressionista, ibèrica, minimalista i amb tocs de jazz”. Marco Mezquida (Menorca, 1987) és un músic que es defineix com a pianista, improvisador i compositor, aclamat per la crítica i el públic per la seva creativitat, tècnica i capacitat per connectar amb l’audiència. L’obra de Mezquida és un encàrrec conjunt del Palau i l’OSV i l’estrena de la peça (a les 19.15 h) serà enregistrada i es podrà seguir per streaming en directe i gratuïtament a través de Palau Digital.

El programa del concert es completarà amb la interpretació per part de l’OSV d’obres dels compositors nord-americans Leonard Bernstein (Obertura Candide i West Side Story) i Duke Ellington (Sophisticated Lady). Aquest programa de dissabte al Palau es repetirà l’endemà diumenge al Teatre La Faràndula de Sabadell (18 h).

(fotografia de Marco Mezquida ©Lorenzo Duaso)

Marco Mezquida estrenarà dissabte al Palau de la Música Catalana el seu concert per a piano i orquestra amb l’Orquestra Simfònica del Vallès