El concert comptarà amb la participació del Cor de Noies de l’Orfeó Català

El proper dimecres, 16 de novembre, el prestigiós director francès Marc Minkowski i la seva formació Les Musiciens du Louvre oferiran la versió íntegra del ballet El trencanous de Txaikovski en versió de concert. Un concert del cicle Palau 100 en què participarà el Cor de Noies de l’Orfeó Català que dirigeix Buia Reixach i Feixes.

En l’opus de Txaikovski figuren tres ballets, El llac dels cignes, La bella dorment i El trencanous, fet que el converteix en un dels autors més productius del gènere. Dividit en dos actes, tres quadres i quinze parts, l’orquestració d’El trencanous segueix la mateixa línia dels altres dos ballets. Tot i això, el compositor rus hi va introduir la celesta, de so cristal·lí, per recrear el món de la infantesa a què remet el ballet, i també va incorporar-hi un cor de 24 veus blanques, cosa inusual en l’orquestració d’un ballet. Una oportunitat, doncs, per al Cor de Noies de presentar-se davant el públic del Palau al costat d’una de les orquestres amb instruments d’època més rellevants.

Després d’aquest concert al Palau de la Música Catalana, Minkowski portarà El trencanous a l’Auditori Olivier Messiaen de Grenoble (17 de novembre) i a la Konzerthaus de Dortmund (20 de novembre).

Marc Minkowki, habitual de les temporades del Palau, va fundar Les Musiciens du Louvre quan tenia 19 anys. Sota el seu lideratge, la formació ha tingut un paper molt actiu en la recuperació de la interpretació de la música barroca. Inicialment el grup es va centrar en els compositors francesos i en la música de Händel; actualment el seu repertori inclou principalment les composicions de Mozart, Rossini, Offenbach i Wagner.

Marc Minkowski, juntament amb Les Musiciens du Louvre i del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana van realitzar durant els mesos de març i abril passats una exitosa gira europea amb el Requiem de Mozart, amb actuacions a París, Dortmund, Eindhoven, Hamburg, Cracòvia, Barcelona (Palau de la Música Catalana), València i Tolosa de Llenguadoc. El director i el Cor de Cambra també van col·laborar en nombroses representacions d’Orfeo ed Euridice de Gluck arreu d’Europa.

Aquest concert del cicle Palau 100 s’ha programat en comptes del que havia d’oferir l’Orquesta Juvenil Teresa Carreño (27/10/2016), que va ser cancel·lat.

Marc Minkowski i Les Musiciens du Louvre porten El trencanous de Txaikovski al Palau de la Música Catalana