Dimecres vinent, 28 de març (Sala de Concerts, 20 h) el director Marc Minkowski presentarà al Palau de la Música Catalana la seva visió de la Passió segons sant Mateu de Johann Sebastian Bach, i ho farà al capdavant de Les Musiciens du Louvre, prestigiosa formació que fundà i dirigeix ja fa més de 35 anys. El concert, emmarcat al cicle Palau Bach suposa una gran ocasió per gaudir d’una de les grans obres de la música sacra durant les dates de Setmana Santa, moment del calendari religiós per al qual va ser concebuda. 

La Passió segons sant Mateu, BWV 244 va suposar el punt culminant de l’obra compositiva de Bach destinada al culte de l’Església protestant. De caràcter monumental, aquesta Passió del mestre alemany presenta una gran originalitat, tant per la quantitat d’estils que aplega com per la seva escriptura per a doble cor, aspectes que la defineixen com un dels cims de la història de la música religiosa.

Marc Minkowski és reconegut pels seus nous plantejaments, que posen al centre la veu, el text i el drama. Va fundar Les Musiciens du Louvre el 1982, amb només 19 anys. Sota el seu lideratge, la formació ha tingut un paper molt actiu en la recuperació de la interpretació de la música barroca. Inicialment el grup es va centrar en els compositors francesos i la música de Händel; actualment el seu repertori inclou principalment les composicions de Mozart, Rossini, Offenbach i Wagner. Minkowski, habitual de les temporades del Palau, va oferir la 2016-17 una memorable versió en concert del ballet El trencanous de Txaikovski, en què va participar el Cor de Noies de l’Orfeó Català.

Marc Minkowski dirigeix la Passió segons sant Mateu de Bach, al Palau, una cita imprescindible per Setmana Santa