Una de les cites més esperades de la temporada 2013-14 de Palau 100 és l'actuació de l'Orquestra Filharmònica de Munic dirigida pel seu titular, Lorin Maazel, que tindrà lloc el proper dimecres, 19 de febrer, a les 20.30 h al Palau de la Música Catalana. Un concert que ja ha exhaurit les localitats i en què la formació muniquesa oferirà  dues de les obres més populars i interpretades de Jean Sibelius: Valse triste i la Segona Simfonia. Completarà el programa la Quarta Simfonia de Robert Schumann.

És la tercera vegada que Maazel, una llegenda viva de la direcció orquestral, actua a Palau 100. Aquest prestigiós director, titular de la Münchner des de la temporada passada, ha estat al capdavant de més de 150 orquestres i ha dirigit al voltant de 5.000 concerts i representacions d'òpera, amb nombroses estrenes.

El Vals trist de Sibelius, una peça tan curta i delicada com alhora onírica i desesperada, obrirà el concert d'aquest dimecres. Del mateix compositor s'escoltarà la Segona Simfonia, estrenada a Hèlsinki el 8 de març de 1902. Una obra que alguns van volen batejar com a "Simfonia Independència", en un context en què Finlàndia formava part de Rússia i que vivia un moviment de reivindicació nacional i independentista, ja que després de totes les reflexions, presa de consciència i esforços (en els tres primers moviments de l'obra), el caràcter triomfal del quart assenyala el final feliç de la reivindicació nacional. Completarà el programa la Quarta Simfonia de Robert Schumann, en què els diversos passatges i canvis de to i ritme es produeixen sense que l'oient percebi cap tall ni pausa en el desenvolupament musical.

Abans del concert, a les 19.30 h al Petit Palau s'oferirà una nova sessió del cicle de conferències gratuït Parlem de Música, en aquesta ocasió amb el director general del Palau, Joan Oller.

Lorin Maazel dirigeix la Münchner Philharmoniker a Palau 100 aquest dimecres amb les localitats exhaurides