El proper dimarts, 23 de febrer (20.30 h), el Palau de la Música Catalana presentarà les germanes Katia i Marielle Labèque. Elegants, temperamentals, enèrgiques i amb una sincronització excepcional, aquestes pianistes són aclamades arreu del món. El duo oferirà un programa cent per cent americà, amb obres de George Gershwin, Philip Glass i Leonard Bernstein, en el que suposa una de les cites més especials de la temporada.

El moment àlgid del concert serà la interpretació de West Side Story de Bernstein en la versió d’Irwin Kostal per a dos pianos, percussió i bateria, dedicada expressament a les germanes Labèque per encàrrec del mateix Bernstein. Una versió que les pianistes van enregistrar el 2011 (KML Recordings) amb Gonzalo Grau a la percussió i Raphaël Seguinier a la bateria, els mateixos intèrprets que les acompanyaran en el concert del Palau. Cal destacar que Irwin Kostal va ser l’orquestrador de la versió original de West Side Story, fet que revela el seu profund coneixement de la partitura.

La vetllada també inclourà els Tres preludis per a dos pianos de Gershwin, que mostra les influències avantguardistes que va rebre a Europa, també arranjada per Irwin Kostal. Després s’interpretarà els Quatre moviments per a dos pianos de Glass, escrita el 2008 per al Festival de Piano del Ruhr. D’aquest compositor, les germanes Labèque, que treballen sovint amb compositors contemporanis, van estrenar-ne el maig del 2015 un concert, que van interpretar amb la Filharmònica de Los Angeles i Gustavo Dudamel, i que el proper mes d’abril també estrenaran a Espanya (Auditorio Nacional), en aquest cas amb l’Orquesta Nacional, sota la direcció de Dennis Russell Davies.

Katia i Marielle Labèque, nascudes a la localitat francesa de Baiona, assoliren la popularitat amb la gravació de la Rhapsody in blue de Gershwin, distingida amb un Disc d’Or. Des d’aleshores han desenvolupat una carrera internacional que les ha dutes a col·laborar amb les millors orquestres i directors i actuant en importants auditoris i festivals.

Una hora abans del concert, a les 19.30 h, tindrà lloc a la Sala d’Assaig de l’Orfeó Català (accés gratuït, aforament limitat) una nova sessió de “Parlem de música” amb la conferència entorn del concert a càrrec de Jaume Radigales, crític musical i professor de la Universitat Ramon Llull.

Les germanes Labèque interpreten un programa genuïnament americà al Palau de la Música Catalana el proper 23 de febrer