Avui dijous, 7 d’abril, s’ha inaugurat una exposició dedicada a Jaume Plensa al Palau de la Música Catalana. La mostra compta amb quatre escultures del reconegut artista plàstic, escultor i gravador català que estan ubicades en diferents espais del Palau. L’exposició s’emmarca en el diàleg amb les arts plàstiques, impulsat des de fa quatre temporades per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana i que cerca el diàleg de l’arquitectura modernista del Palau, en aquesta ocasió amb les escultures de Plensa.

Es tracta d’una oportunitat per acostar la ciutadania a l’art d’un dels artistes catalans més internacionals, que fa molts anys que no exposa a Barcelona. Els visitants podran admirar la peça Carmela(2015), de ferro fos i 4,5 m d’altura, a l’exterior de l’edifici (cantonada del Petit Palau) fins a mitjan setembre. La Sala Lluís Millet acull les escultures de bronze Sanna’s dream i Rui Rui’s dream, de 2 m d’altura, obres de l’any 2014; i el Foyer Silent music III, escultura d’acer inoxidable pintat i pedres de marbre, obres que es podran visitar fins al 16 de maig. 

Amb aquesta mostra el Palau proposa enguany una reflexió sobre els cànons i el valor del concepte “clàssic” per a cada generació. Plensa dialoga amb la tradició i les referències clàssiques, fent una aportació poètica i espiritual. Unes obres que parlen al món; unes imatges que somien en un món nou. Una proposta per meravellar el públic amb senzillesai bellesa.

Plensa ha experimentat amb el dibuix, els escenaris d’òpera al costat de La Fura dels Baus, les videoprojeccions o les instal·lacions acústiques. El material amb què treballa són les idees i les seves referències són els poetes Estellés,Canetti, Dante, Shakespeare, Blake o Valente.

Exposició

Carmela. A l’exterior. Del 7 d’abril al 18 de setembre de 2016. Accés lliure.

Sanna’s dream i Rui Rui’s dream. Sala Lluís Millet. Del 7 d’abril al 16 de maig. Accés lliure amb l’entrada al concert o a la visita guiada.

Silent music III. Foyer del Palau. Del 7 d’abril al 16 de maig. Accés lliure.

Horari, de 10 a 00 h.

Les escultures de Jaume Plensa dialoguen amb l’arquitectura del Palau de la Música Catalana