El violinista grec Leonidas Kavakos, un dels violinistes més importants del panorama actual, presenta el dijous vinent, 2 de novembre (Sala de Concerts, 20.30 h), juntament amb el pianista Enrico Pace, el tercer lliurament de la integral de les Sonates per a violí i piano de Ludwig van Beethoven. Amb la Primera, Vuitena i Novena Sonates del mestre alemany, aquests excel·lents solistes completen el seu projecte artístic de llarg recorregut, després de dues cites els anys 2016 i 2017. Després d’un èxit sense precedents al Carnegie Hall de Nova York i al Festival de Salzburg, aquest repte arriba de nou al Palau de la Música Catalana en la que serà una de les fites més importants de la música de cambra a la ciutat.

L’obra per a violí i piano de Ludwig van Beethoven suposa un salt definitiu cap a la plena igualtat entre les veus del piano i de l’instrument acompanyant. La peça estel·lar del programa és l’extraordinària Sonata núm. 9, en La major, op. 47, “Kreutzer”. Dedicada a dos grans intèrprets francesos –el violinista Rodolphe Kreutzer i el pianista Louis Adam–, la seva forta càrrega emocional va inspirar fins i tot Tolstoi en la seva famosa novel·la breu Sonata a Kreutzer. La peça, de màxim virtuosisme, estarà acompanyada de la Sonata per a violí i piano núm. 1, en Re major, op. 12/1 i de la vitalista Sonata núm. 8, en Sol major, op. 30/3.

Les versions de les Sonates del geni de Bonn a les mans de Leonidas Kavakos han estat aclamades com a versions de referència del segle XXI. Kavakos, músic reconegut arreu del món, referència absoluta del violí actual, s’enfrontarà una vegada més a l’univers d’emocions i exigents compromisos tècnics característics de l’obra de Beethoven. Aquesta temporada 2017-18 Kavakos és artista resident del Concertgebouw d’Amsterdam i del Musikverein de Viena, i també inclou gires amb la Filarmonica della Scala i R. Chailly, i amb la Gewandhausorchester de Leipzig i H. Blomstedt per Europa i l’Àsia. Serà acompanyat d’una altra gran figura del piano com és Enrico Pace, primer premi del Concurs d’Stresa i del Concurs Franz Liszt d’Utrecht, que ha tocat amb orquestres de renom, com la Concertgebouw Orchestra i les filharmòniques de Munic, Rotterdam, Holanda, BBC i de la Radio Holandesa.

Després de l’obertura del cicle a càrrec del Cuarteto Quiroga, amb el concert de Leonidas Kavakos i Enrico Pace continua aquesta temporada de Palau Cambra. El cicle inclourà també un altre monogràfic dedicat a l’obra de Beethoven, aquest a càrrec del Trio Ludwig (16/04/2018), que prossegueix amb el seu projecte de llarg recorregut propi: la integral dels Trios per a piano del compositor.

Aquest programa serà el primer dels cinc concerts de l’itinerari Lletraferits, que proposa concerts amb ressonàncies literàries i amb el qual el Palau de la Música obre un espai a les lletres vinculant-les a paral·lelismes musicals. Aquest itinerari continuarà el 15 de març de 2018 concerts més fins al juny, acompanyats de conferències prèvies i trobades postconcert, tot facilitant un original abonament que permet al públic un punt de vista diferent combinat amb la programació del Palau de la Música Catalana.

Leonidas Kavakos i Enrico Pace tanquen al Palau de la Música Catalana el seu projecte de llarg recorregut dedicat a les Sonates de Beethoven