El violinista grec Leonidas Kavakos, referència absoluta del violí actual, juntament amb el pianista Enrico Pace obriran el proper dimarts, 4 d’octubre (Sala de Concerts, 20.30 h), el cicle Palau Cambra amb el primer lliurament de la integral de les Sonates per a violí i piano de Ludwig van Beethoven. Un concert en què s’escoltaran la segona, tercera, sisena i setena sonates del geni de Bonn. Es tracta de la primera cita d’aquest projecte de Kavakos i Pace, que continuarà el 26 de gener de 2017 i posteriorment en el marc de la temporada 2017-18.

La participació de Kavakos –un dels artistes predilectes de les temporades del Palau– és un privilegi, ja que les obres de Beethoven presenten un univers d’emocions i compromisos tècnics només a l’altura d’un tità del violí com ell. Per això les seves versions de les Sonates han estat aclamades com a versions de referència del segle XXI.

De fet, l’obra de Beethoven estarà molt present en la programació del Palau aquesta temporada. Mitjançant concerts i conferències, el Palau explicarà la seva enorme transcendència per a la música occidental. A més de la integral oferta per Kavakos, de Beethoven s’oferirà la integral de les Simfonies, una autèntica marató de cinc concerts en quatre dies consecutius amb Gustavo Dudamel al capdavant de l’Orquesta Sinfónica Simón Bolívar. I, amb el Trio Ludwig, la primera de les dues sessions dedicades a la integral de Trios per a piano del geni de Bonn. També com a homenatge a Beethoven s’estrenarà el nou espectacle educatiu Big Bang Beethoven.

Leonidas Kavakos i Enrico Pace presenten la integral de Sonates per a violí i piano de Beethoven al Palau de la Música Catalana