Dijous que ve, 26 de gener (Sala de Concerts, 20.30 h), el violinista grec Leonidas Kavakos, guardonat recentment amb el Premi Léonie Sonning 2017 (el premi musical més important de Dinamarca), juntament amb el pianista Enrico Pace oferiran la segona entrega de la integral de Sonates per a violí i piano de Ludwig van Beethoven. Un projecte de llarg recorregut, dividit en tres concerts, iniciat el 4 d’octubre passat i que acabarà en el marc de la temporada 2017-18.

En el concert de dijous, corresponent al cicle Palau Cambra, Kavakos, referència absoluta del violí actual i artista predilecte de les temporades del Palau, i Pace, oferiran la quarta, cinquena i desena Sonates del geni de Bonn.

La participació de Kavakos en aquest projecte suposa un privilegi, ja que aquestes obres de Beethoven presenten un univers d’emocions i compromisos tècnics només a l’altura d’un tità del violí com ell. Les seves versions de les Sonates han estat aclamades com a versions de referència del segle XXI. Artista exclusiu de Decca Classics, el seu àlbum de les Sonates de Beethoven amb precisament Enrico Pace (2013) va guanyar un Echo Klassik com a instrumentista de l’any.

L’obra de Beethoven estarà molt present en la programació del Palau aquesta temporada. Mitjançant concerts i conferències, el Palau explicarà la seva enorme transcendència per a la música occidental. A més de la integral oferta per Kavakos, aquesta temporada també hi haurà el primer lliurament de la integral de Trios per a piano, a càrrec del Trio Ludwig (2 de febrer); i la integral de les Simfonies del geni de Bonn, una autèntica marató de cinc concerts en quatre dies consecutius el proper mes de març, protagonitzada per Gustavo Dudamel al capdavant de l’Orquesta Sinfónica Simón Bolívar. També com a homenatge a Beethoven s’estrenarà el nou espectacle educatiu Big Bang Beethoven.

Leonidas Kavakos i Enrico Pace ofereixen el segon concert de la integral de Sonates per a violí i piano de Beethoven al Palau de la Música Catalana