L’organista Léon Berben és l’encarregat d’obrir una nova temporada del cicle Orgue al Palau aquest diumenge, 8 d’octubre (18 h), amb un programa que inclou alguns dels mestres de la composició per a aquest instrument i que alternarà amb altres obres al clavecí. Berben és internacionalment reconegut per la seva interpretació historicista, que l’ha convertit en una de les figures principals de la seva generació en l’escena de la música antiga. Un inici de luxe per a la tretzena temporada dedicada al magnífic instrument que presideix la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana.

L’orgue del Palau, un Walcker construït entre els anys 1906 i 1908 i restaurat el 2003 per Gerhard Grenzing, sonarà novament en un programa que combinarà repertori del Barroc i del Romanticisme per a instruments de teclat. Léon Berben interpretarà la Introducció i passacaglia en Re menor de Max Reger, principal representant de l’escola d’orgue alemanya de finals del segle XIX. Reger va deixar un repertori que mirava directament al llegat de Johann Sebastian Bach i és al gran mestre barroc a qui Berben dedicarà també una gran part del seu concert, amb peces com la Passacaglia i fuga en Do menor. Completaran el programa obres de dos referents de la composició profundament influenciats per Bach: Johannes Brahms i Franz Liszt.

El recital de Berben serà el primer dels tres que aquesta temporada integren el cicle Orgue al Palau. L’organista Juan de la Rubia oferirà un any més el seu Concert de Halloween (01/11/2017), amb una sessió única dedicada al film Metropolis de Fritz Lang, tot interpretant-ne la banda sonora i improvisacions durant la projecció. L’últim concert presentarà una gran promesa, Thomas Ospital (28/01/2018), jove organista ja reconegut amb múltiples guardons, que interpretarà peces de Mendelssohn, Schumann i Listz.

Léon Berben inaugura aquest diumenge una nova edició del cicle Orgue al Palau