Lectura íntegra de L’Esfera insomne (LaBreu, 2016) amb la participació d’una selecció de poetes actuals, personalitats de la cultura catalana... i la pròpia veu de Màrius Sampere

Perquè mai / no som l'endemà, som l'encara, / el potser jo, el potser tu, el potser / ell o bé l'absent, boirenc i neguitós / que va sortir a trenc d'alba / i no ha tornat encara".

Amb la col·laboració de LaBreu Edicions, el Palau ofereix la lectura d'un llibre important. L'Esfera Insomne(Premi Lletra d'Or 2016) és un monument poètic ferotge i tendre, metafísic i carnal, tràgic i irònic, ple d'amor i de mort. Amb una constel·lació d'algunes de les nostres millors veus poètiques actuals, llegirem de forma íntegra un text viu i insondable. Una celebració al·lucinant i al·lucinatòria d'allò "que no podia ser".

Amb la participació de: Esteve Plantada, Eulàlia Blay, Jaume C. Pons Alorda, Anna Gual, Marc Romera, Mireia Calafell, Lluís Calvo, Carles Duarte, Blanca Llum Vidal, Ester Andorrà, Mireia Vidal-Conte, Anna Pantinat, Francesc Gelonch, Nú Miret, Míriam Cano, Ignasi Pàmies i Jordi Valls.

L'Esfera insomne
En una obra on bateguen preocupacions metafísiques i retops de la tragèdia humana, Màrius Sampere (Barcelona, 1928) es val de la ironia i de la tendresa per farcir un discurs que transita pel dolor, per l'amor i per la mort. Considerat com una icona transcendents del paisatge literari del país, L'esfera insomne va ser, de l'origen, tot un repte: "volia fer quelcom diferent", confessa l'autor. Nous camins presents en formes poc habituals en la seva poesia, com els guions "que ell vol que expressament siguin pauses, respiració o punts suspensius; o bé la barreja, en certs moments, de prosa", com detalla el pròleg del llibre.

Lectura-homenatge. 'L'esfera insomne' de Màrius Sampere