FARRÉ ROZADA, Laura (c)Sílvia Poch

La pianista, matemàtica i doctoranda Laura Farré Rozada presentarà el proper 16 de setembre (20 h) al Petit Palau el seu darrer disc, Nimbus (del segell Seed Music), en el marc del cicle Petit Palau Cambra.

L’artista vilanovina aprofundeix amb aquest segon disc el projecte iniciat en el seu debut discogràfic, The french reverie, un homenatge a la figura del compositor Olivier Messiaen (1908-1992) i a la música francesa dels segles XX i XXI, alhora que explora les possibilitats creatives de l’aigua com a font d’inspiració. L’àlbum, que ja ha estat presentat a Vilanova i la Geltrú, engloba repertori contemporani per a piano sol d’una gran exigència, amb obres de Jodlowski, Chin, Takemitsu, Guix, Ravel, Þorvaldsdóttir, Fujikura i Zhao –amb l’obra d’encàrrec Still live. Dedicated to Laura.

Laura Farré Rozada ha fet una gira de 27 concerts amb The french reverie per cinc països diferents (Espanya, el Regne Unit, Bulgària, els Estats Units i el Canadà), que ha rebut múltiples elogis de la crítica musical internacional, així com una nominació Rising Star per la «BBC Music Magazine». Farré Rozada també ha estat convidada a impartir conferències sobre matemàtiques i música per la Boston University, Colorado College i University of Colorado de Colorado Springs. Combina la seva faceta concertística amb la divulgació musical i matemàtica en espais radiofònics (La cinta de Möbius a Catalunya Música i Musimáticas a Radio Clásica), mentre que segueix un doctorat al Royal Birmingham Conservatoire.

El concert inaugura el nou cicle Petit Palau Cambra que, amb més d’una desena de propostes, programarà com a properes cites un recital de la violinista Anna Urpina (25 d’octubre) i, ja al novembre, els concerts del Cosmos Quartet, un homenatge a Robert Gerhard amb Ferran Albrich, Tànit Bono, Irene Mas, Mireia Tarragó i Victoria Guerrero, i el Dúo Bagaría-Iturriagagoitia.

Laura Farré Rozada presenta a Barcelona Nimbus, el seu darrer disc, amb un concert el proper dia 16 al Petit Palau