La violinista Isabelle Faust interpreta la integral de les Sonates i Partites de Bach al Palau de la Música Catalana

El proper diumenge 24 d’abril (Sala de Concerts, 17 h), la reconeguda violinista alemanya Isabelle Faust, artista predilecta de les programacions del Palau de la Música Catalana, torna a l’escenari modernista per interpretar la integral de les Sonates i Partites per a violí sol de J. S. Bach en una sola sessió. Un autèntic tour de force en les mans d’una artista sensible que desgranarà aquest particular univers sonor Bach amb el seu Stradivarius “Sleeping Beauty” 1704, en una de les sessions imprescindibles del cicle Palau 100 Bach d’aquesta temporada.

Les tres Sonates i tres Partites per a violí sol van ser acabades el 1720 i representen un punt culminant entre les composicions de J. S. Bach per a un sol instrument. Amb aquestes joies compositives, el Kantor de Leipzig aconseguia arribar al límit de les possibilitats del violí, a un nivell insuperable de grandesa en el terreny melòdic i harmònic, i fer allò que semblava impossible, escriure fugues a quatre veus.

Artista versàtil i amb un repertori ampli que va de Bach als compositors contemporanis, Faust conrea tant la música de cambra com simfònica, tot actuant a les millors sales del món i amb els directors més prestigiosos. La violinista captiva els oients amb les seves interpretacions commovedores, basades en un coneixement profund del context històric de les obres i la seva preocupació per l’aprenentatge actual.

Entre la seva discografia, en col·laboració amb grans músics i directors, cal destacar l’enregistrament dels Concerts per a violí de Beethoven i Berg amb l’Orquestra Mozart (Harmonia Mundi), sota la batuta de Claudio Abbado, disc que va rebre els guardons Diapason d’Or (França), Echo Klassik (Alemanya), Premi Gramophone 2012 (Regne Unit) i el Premi de l’Acadèmia del Disc (el Japó).

La violinista Isabelle Faust interpreta la integral de les Sonates i Partites de Bach al Palau de la Música Catalana