El jurat designat per atorgar el Premi El Primer Palau d'aquesta XVIII edició, format per Eulàlia Solé, Gerard Claret, Manuel Valdivieso, Arnaldur Arnarson i Lluís Millet, ha acordat atorgar el guardó, dotat amb 6.000 euros, a la violinista Sara Cubarsi (Barcelona, 1991). Cubarsi va interpretar el 17 d'octubre passat un programa molt exigent, amb obres per a violí sol de Bartók i Bach, en què va mostrar un gran domini tècnic acompanyat d'una gran expressivitat i musicalitat. Un tour de force que li ha valgut el reconeixement del jurat.

El segon premi, dotat amb 3.000 euros, ha estat per al violoncel·lista Òscar Alabau (Barcelona, 1988), que va interpretar el dia 10 d'octubre un programa majoritàriament romàntic (Schumann i Brahms), en què va destacar per la seva arcada generosa i un notable poder de comunicació. A més, el jurat ha decidit atorgar dos accèssits, dotats amb 1.500 euros cadascun: al percussionista Roberto Maqueda (Badajoz, 1991) i a la formació de vent Quintet DaCap, formada per Alejandro Ortuño, Pau Roca, Carlos Gay, Anna Ferriol i Daniel Ortuño.

Per la seva banda, el jurat format per Javier Pérez Senz, Xavier Chavarria, Xavier Pujol, Josep Barcons i Mercedes Conde Pons ha atorgat el Premi de la Crítica, dotat amb 1.000 euros per a la compra de material musical, al guitarrista Samuel Diz (Tui, 1986), que el 3 d'octubre va inaugurar el cicle en un recital amb un programa molt coherent i estudiat en què va demostrar molta seguretat escènica i un so molt diàfan amb la guitarra.

Enguany el cicle El Primer Palau, impulsat per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música i que compta per 13è any consecutiu amb el patrocini de Mitsubishi Electric, ha donat l'oportunitat a 12 joves músics de l'Estat espanyol de debutar a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana. El lliurament de premis i el concert de cloenda del cicle tindran lloc el proper  21 de novembre a les 20.30 h. El guanyador de la darrera edició del cicle, el reconegut Quartet Gerhard, hi oferirà el Quartet núm. 1, en Re menor de Juan Crisóstomo de Arriaga i el Quartet en Fa major de Maurice Ravel.

La violinista barcelonina Sara Cubarsi guanya la XVIII edició del cicle El Primer Palau