Marin Alsop

Palau 100 presenta grans formacions simfòniques del panorama internacional, entre les quals destaquen dues de les considerades tres millors orquestres del món: la Filharmònica de Viena i la Royal Concertgebouw d’Amsterdam.

Palau Grans Veus presenta grans veus del moment, com Juan Diego Flórez, Iréne Theorin, Sarah Connolly, Philippe Jaroussky, Diana Damrau, Jonas Kaufmann, Andrè Schuen i Serena Sáenz.

Palau Òpera proposa per primera vegada un títol d’un compositor català, Domènec Terradellas, i dues òperes de Vivaldi i Händel interpretades per l’Accademia Bizantina i Ottavio Dantone i la Freiburg Barockorkester i René Jacobs.

El Palau de la Música Catalana presenta un avançament de la temporada 2024-25 que inclou els cicles Palau 100, Palau Grans Veus i Palau Òpera. La nova temporada de Palau 100, el cicle estrella del Palau, convida l’Orquestra Filharmònica de Viena i la Royal Concertgebouw, amb seu a Amsterdam, considerades entre les tres millors orquestres del món. També hi actuaran altres formacions d’altíssim nivell, entre les quals destaquen l’Orquestra Filharmònica de Luxemburg, Orchestre des Champs Élysées, Philharmonia Orchestra de Londres i Orquestra Simfònica de la Ràdio Sueca. La temporada 2024-25 de Palau 100 destaca per la presència important de primeres figures d’una nova generació de directors que estan despuntant en el panorama musical actual com són Klaus Mäkelä (que debutarà al Palau), Teodor Currentzis, Daniel Harding, Gustavo Gimeno i Pablo Heras-Casado.

Una de les cites més destacades de la programació serà la visita de la directora novaiorquesa Marin Alsop al capdavant de la londinenca Philharmonia Orchestra. Actuaran al costat de la violinista María Dueñas amb repertori de Montgmonery, Korngold i Prokófiev. Alsop és una pionera en el món de la direcció orquestral, ja que va ser la primera dona a ocupar el càrrec de directora d’una de les orquestres més importants dels Estats Units, la Baltimore Symphony Orchestra. També va ser la primera dona a dirigir l’última nit dels Proms londinencs, el popular cicle que ofereix concerts diaris de música clàssica amb orquestra.

Palau 100 repassarà grans obres del repertori simfònic de la història de la música clàssica, com per exemple el poema simfònic Vida d’heroi de Richard Strauss; la Simfonia núm. 1, “Tità” i la Simfonia núm. 2, “Resurrecció” de Gustav Mahler; la Simfonia núm. 3, “Wagner” i la Simfonia núm. 9 d’Anton Bruckner, i la Simfonia núm. 10 de Dmitri Xostakóvitx; també presentarà les dues misses de Ludwig van Beethoven: la Missa en Do major i la Missa solemnis. El cicle incorporarà repertori contemporani amb composicions de la coreana Unsuk Chin, guanyadora aquest 2024 del prestigiós Premi Ernst von Siemens de composició, de qui s’oferirà Subito con forza; i de la nord-americana Jessie Montgomery s’escoltarà Strum. Com a fet destacat, el Palau acollirà l’estrena a l’Estat espanyol del Dream requiem de Rufus Wainwright, un coencàrrec de diverses institucions, entre les quals el Palau, i que comptarà amb la participació de l’Orfeó Català i l’OBC.

A més, l’Orfeó Català participarà en el cicle Palau 100 junt amb el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i l’Orquestra Simfònica de la Ràdio Sueca interpretant la Simfonia Resurrecció de Mahler, sota la direcció de Daniel Harding, en la primera col·laboració amb el director britànic. Encara en l’àmbit de la música coral, tornaran a venir al Palau dues de les formacions corals més prestigioses del món: el Collegium Vocale Gent i el Balthasar Neumann Chor.

En la programació destaquen també icones i nous referents del panorama musical actual, com els violinistes Joshua Bell i María Dueñas, els pianistes Maria João Pires, Kristian Bezuidenhout i Denis Kozhukhin, així com la mezzosoprano Sarah Connolly.

Al cicle Palau Grans Veus d’aquesta temporada es podran escoltar les veus de Juan Diego Flórez, Iréne Theorin, Sarah Connolly, Philippe Jaroussky, Serena Sáenz, Diana Damrau, Jonas Kaufmann i Andrè Schuen.

Finalment, el cicle Palau Òpera presentarà el compositor barroc català Domènec Terradellas (Giuseppe riconosciuto) ofert per la formació catalana Vespres d’Arnadí, també un dels millors grups barrocs del moment, la Freiburger Barockorchester, amb el seu director René Jacobs (Tamerlano de Händel), i la formació que és qualificada internacionalment com la millor en interpretació del repertori vivaldià: l’Accademia Bizantina, encapçalada pel seu fundador i director, Ottavio Dantone (Il Giustino de Vivaldi).

Podeu descarregar-vos aquí el fulletó de la programació de la temporada 2024-25 de Palau 100, Palau Òpera i Palau Grans Veus.

Podeu descarregar-vos aquí fotografies dels protagonistes dels concerts de la temporada 2023-24 de Palau 100, Palau Òpera i Palau Grans Veus. I aquí una foto de família de l’acte de presentació dels cicles.

La temporada 2024-25 de Palau 100 presenta grans formacions simfòniques del panorama internacional