Dijous vinent, 31 de maig (Sala de Concerts, 20.30 h), Olga Peretyatko actuarà per primera vegada al Palau de la Música Catalana. Diva del nou firmament operístic internacional, aquesta soprano lírica lleugera posseeix una veu flexible, amb un timbre atractiu i una tècnica polida alla italiana que li permet brillar tant en el bel canto com en el seu repertori natural rus. Peretyatko comunica amb claredat les peces i les fa úniques, aspectes que converteixen aquest recital en un dels més destacats de l’edició actual del cicle  Palau Grans Veus, que presenta a l’escenari modernista les grans veus del moment.

Amb el seu programa al Palau, la soprano de Sant Petersburg s’acosta a una de les obres més transcendents de Rachmàninov, Vocalise, però també a grans àries com “Casta diva” de Bellini, tan popularitzada per Maria Callas, “Oh luce di quest’anima” de Donizetti o d’altres de Rossini. La russa i la italiana, que són grans tradicions del repertori operístic, hi seran combinades també amb exemples icònics de la mélodie francesa compostes per Fauré. En definitiva, un programa molt popular en què Olga Peretyatko abraçarà molts registres i capacitats diferents de la seva veu.

Olga Peretyatko és una de les sopranos més sol·licitades del món. Nascuda a Sant Petersburg, va començar la carrera musical cantant al cor infantil del Teatre Mariïnski, estudià a la Hanns Eisler-Hochschule für Musik de Berlín i a l’estudi d’òpera de l’Òpera d’Hamburg. Saltà a l’escena internacional gràcies al concurs Operalia, organitzat per Plácido Domingo, reconeixement que la va catapultar als millors escenaris del món. Actualment continua rebent distincions importants, com ara el Premi Franco Abbiati de la crítica musical italiana i el premi europeu més rellevant: l’Echo Klassik, en la categoria de millor àlbum de l’any.No hi ha cap gran sala d’òpera que encara no l’hagi convidada a cantar-hi papers principals. Així, ha actuat a la Deustche Oper de Berlín, Staatsoper de Berlín i Munic, Staatsoper de Viena, Òpera de Zuric, La Fenice de Venècia, La Scala de Milà, Teatro Real de Madrid, Opéra Bastille de París, Nederlandse Opera d’Amsterdam, La Monnaie de Brussel·les, Teatre Bolxoi de Moscou, Teatre Mariïnski de Sant Petersburg i Metropolitan Opera de Nova York, on ha tornat diverses vegades.

La soprano Olga Peretyatko, diva del nou firmament operístic, debuta al Palau de la Música Catalana