Núria Rial, una de les cantants catalanes més internacionals, interpretarà dilluns vinent, 3 de març, a les 20.30 h, a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana, un programa centrat en la compositora Marianna Martines (1744-1812). Aquesta artista, especialitzada en la interpretació i descobriment de la música antiga i que ha treballat al costat de grans mestres, com René Jacobs o Giovanni Antonini, oferirà el seu primer concert com a solista destacada a Barcelona després de conrear èxits internacionals en importants produccions operístiques.

Acompanyada de la formació La Floridiana, dirigida per Nicoleta Paraschivescu, la veu transparent i neta de la soprano descobrirà l’obra de Martines, filla d’un militar espanyol destinat a Viena. Aquesta compositora, desconeguda per al gran públic, va ser educada sota la supervisió de Pietro Metastasio. I Haydn, Porpora, Bonno i Hasse en van ser els mestres de cant, clavicèmbal i composició, faceta aquesta última per la qual el 1773 fou elegida membre de la prestigiosa Acadèmia Filharmònica de Bolonya. Amiga de Mozart, amb qui tocava les seves sonates a quatre mans, i contemporània de Beethoven, Martines va compondre unes dues-centes obres, de les quals es conserven una setantena.

Dilluns al Palau s’escoltaran quatre peces d’aquesta compositora al costat de dues composicions de Mozart: la tendra ària per a soprano “Ruhe sanf” de l’òpera Zaide i la Sonata en Fa major, KV 13 del geni de Salzburg.

La Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana té com un dels seus objectius artístics centrar la mirada en aquells intèrprets catalans que per la seva trajectòria artística nacional i internacional bé mereixen estar al costat dels més grans. Així, un cop l’any convida artistes destacats. La temporada passada va ser el contratenor Xavier Sabata i enguany s’ofereix l’actuació de Núria Rial, un concert que està inclòs en l’itinerari Constel·lació Palau 100.

 

La soprano Núria Rial torna a Barcelona amb el seu primer gran concert com a solista destacada el proper dilluns al Palau