Ramon Humet, compositor convidat de la temporada, culmina la seva residència al Palau amb la presència de dues de les seves obres al concert

Palau 100 arriba al final de la temporada 2013-14 el proper dimarts, 3 de juny de 2014, a les 20.30 h, amb un concert protagonitzat per la soprano María Bayo, una de les grans dames de la lírica de l’Estat, al costat del Cor de Cambra del Palau i de l’Orquesta Sinfónica de Navarra, tots sota la direcció de Víctor Pablo Pérez. La cita, que culmina la temporada d’un cicle que ha presentat cinc vegades el cartell d’entrades exhaurides, inclourà la interpretació a càrrec del cor i de l’orquestra de dues obres de Ramon Humet, el compositor convidat de la temporada.

Precisament serà Escenes d’ocells, l’obra més celebrada d’Humet, la que obrirà el concert. Es tracta d’un retaule per a orquestra en tres moviments que ha estat guardonat amb nombrosos premis internacionals de composició, entre els quals destaca l’Olivier Messiaen l’any 2007. Palau 100, un cicle que també dóna cabuda a la creació contemporània al costat de grans obres del repertori, acollirà també l’estrena a l’Estat espanyol del Cant d’amor a la vida, de la mà del Cor de Cambra del Palau i l’orquestra, fragment extret de l’òpera-oratori Sky Disc, que Humet va estrenar l’any passat a Alemanya i del qual enguany el Cor Jove de l’Orfeó Català ha estrenat també el fragment Conte de l’àvia.

El concert continuarà amb una selecció de sis de Les chants d’Auvergne de Joseph Canteloube, compositor i etnomusicòleg que va tenir una estreta relació amb l’Orfeó Català, amb el qual compartia el mateix esperit de recuperació de la música popular. Així, va harmonitzar i instrumentar per a orquestra un total de 34 cançons populars en llengua occitana. Entre la selecció que s’oferirà destaca la nostàlgica Baïlèro, per a lluïment de la soprano, una peça inspirada en els cants d’un pastor a les muntanyes de l’Alvèrnia.

Per acabar, orquestra, cor i solistes interpretaran junts les Vesperae Solennes de Confessore de Mozart, una obra de sis moviments que inclou el brillant fragment “Laudate Dominum” i que suposà l’acomiadament musical que tributà Mozart a la seva ciutat natal, Salzburg, pocs mesos abans del seu trasllat definitiu a Viena.

La soprano María Bayo actua dimarts a Palau 100 en el darrer concert de la temporada del cicle