Elena Copons Jordi Armengol

Demà, dimecres, a les 20 h, la soprano Elena Copons acompanyada pel pianista Jordi Armengol actuen al Petit Palau en el marc del cicle Intèrprets Catalans amb un programa en el qual destaca l’estrena del cicle de cançons Ofrena sobre textos de Josep Carner, de Joan Magrané, compositor convidat del Palau la temporada 2019-20 i la 2021-22. També s’hi estrenaran Cançons sobre textos de Maria-Mercè Marçal d’Antoni Ros Marbà, que va compondre el setembre del 2018, atret “per la força i el dinamisme de la poesia de Maria-Mercè Marçal”, tal com explica el crític musical Jorge de Persia al programa de mà del concert.

La vetllada presenta, a més de l’actualitat de les estrenes esmentades, altres àmbits d’interès, ja que ens ofereix “un mosaic de perspectives diverses”, segons De Persia, perquè moltes de les cançons que es presenten van ser estrenades al Palau. I subratlla que així mateix “hi tenim coincidències generacionals, com les cançons de Joaquim Serra que mira vers el Josep Carner dels anys trenta, o les de Robert Gerhard de molt finals dels anys vint, que segueix la pauta del seu mestre Felip Pedrell en la consideració del cançoner popular, però frescos els estudis amb Schönberg, o les magnífiques cançons sobre textos en català de Joaquín Rodrigo també dels anys trenta, properes als temps de la Guerra Civil quan vivia –estudiant avançat– a París abans que en pocs anys l’entorn es veiés trastocat com del dia a la nit quan estrena el seu Concert d’Aranjuez el 1940 en un Palau de la Música rebatejat com a Palacio de la Música pel règim de la postguerra. Rodrigo cerca en la poesia en català de Teodor Llorente (mitjançant Gerardo Diego) o en la més contemporània de Josep Carner, però també en les arrels de Verdaguer”.

La soprano Elena Copons i el pianista Jordi Armengol estrenen demà al Petit Palau cançons de Joan Magrané i d’Antoni Ros Marbà