Juan de la Rubia Carolyn Sampson

Demà dijous, 10 de juny, a les 20 h, el cicle Palau Bach proposa un concert amb el duet format per la reconeguda soprano Carolyn Sampson i l’organista Juan de la Rubia, artista habitual a les temporades del Palau, que interpretaran el segon quadern de l’Àlbum d’Anna Magdalena Bach de Johann Sebastian Bach al Petit Palau. Obra que consta de dos quaderns de notes manuscrites que han esdevingut una retrospectiva de com era la música domèstica al segle XVIII i dels gustos musicals de la família Bach, que el compositor barroc va regalar a la seva segona esposa, Anna Magdalena.

Format per dos volums, el primer llibre (1722) conté únicament obres de Bach, mentre que el segon volum (1725), que és el que sentirem al Palau demà consta de quaranta-cinc peces. “Rondós, minuets, musettes i àries vocals conviuen en aquest segon volum que conté peces compostes pel propi Johann Sebastian amb d’altres pertanyents a autors com Petzold, Carl Philipp Emanuel Bach, Hasse, François Couperin i Stölzel. Obres que són i han estat interpretades per tots els joves estudiants de piano –especialment els minuets– i d’altres que han estat tan transcendents com l’«Ària» de les Variacions Goldberg”, segons el que explica el crític musical Lluís Trullén en el programa de mà del concert.

La de demà serà la primera de les tres actuacions previstes de Sampson al Palau properament, amb programes molt contrastants i que mostraran l’art i la versatilitat d’una soprano que a més de recollir premis i aclamacions als grans centres musicals del món, té un repertori que abasta des de Monteverdi o Purcell fins a la música actual.

Recordem que les properes cites amb Sampson seran el mes de març de 2022 en l’òpera Giulio Cesare in Egitto de Händel i el mes de maig del 2022 amb The Heath Quartet en una vetllada lírica amb Quartets de Haydn, Schönberg i Widmann.

La soprano Carolyn Sampson i l’organista Juan de la Rubia interpretaran el segon quadern de l’Àlbum d’Anna Magdalena Bach de Johann Sebastian Bach al Petit Palau