BIG BANG BEETHOVEN (c)Antoni Bofill

Un espectacle amb direcció musical d’Eduard Iniesta i direcció coreogràfica d’Enrique Cabrera

El proper diumenge 23 de febrer, en doble sessió (10.30 h i 12.30 h), la Sala de Concerts acull Big Bang Beethoven, una producció ideada des del Servei Educatiu del Palau de la Música Catalana adreçada al públic familiar que vol acostar l’obra i la figura de Ludwig van Beethoven a tots els públics a partir de 6 anys. La proposta coincideix amb els 250 anys del naixement del compositor, un personatge que va irrompre com un Big Bang en la història de la música, esdevingut l’ideal romàntic per a les generacions posteriors.

A partir de l’esclat sonor de la seva l’obra, l’espectacle, que forma part del cicle Concerts Familiars al Palau, vol mostrar tant l’esperit revolucionari del compositor com la seva gran tragèdia. Una música que mira al futur amb optimisme i ingenuïtat, però que sovint també s’aboca a l’inconformisme i a la tristesa davant del destí que s’acosta.

Aquesta proposta escènica preciosista és obra d’Enrique Cabrera, coreògraf argentí de gran prestigi internacional i director de la companyia de dansa contemporània Aracaladanza, sota la direcció musical d’Eduard Iniesta i la interpretació de tretze músics d’àmbits molt diversos seleccionats a través d’un càsting públic al qual es van presentar més de vuitanta aspirants.

Al llarg de l’espectacle s’interpretaran fragments originals de la música de Beethoven i algunes versions lliures arranjades per Eduard Iniesta en diversos estils, com ara jazz, flamenc, música balcànica, etc. S’hi podran escoltar fragments originals de la Cinquena, Sisena, Setena i Novena Simfonia, així com Sonates per a piano, Quartets, Lieder, Danses, etc. 

Basat en aquest concert-espectacle, l’any 2017 es va publicar el llibre-CD Big Bang Beethoven amb la col·laboració del segell discogràfic Satélite K. Amb el llançament d’aquesta publicació, el Palau de la Música Catalana va iniciar una nova línia editorial de llibres-cedés, amb coordinació editorial d’El Culturista, que pretén fomentar l’accés, la participació i la formació musical entre els infants i els joves.

Espectacle recomanat per a totes les edats a partir de 6 anys

Preu únic: 12 euros

La proposta familiar Big Bang Beethoven, un homenatge al compositor més explosiu i universal, torna al Palau de la Música Catalana en el 250è aniversari del seu naixement