El concert inaugura una nova edició del cicle Tardes al Palau

El proper dilluns, 13 de gener, a les 19 h s'inaugura una nova edició del cicle Tardes al Palau amb un concert titulat "125 anys de cobla amb La Principal de la Bisbal". L'actuació és la cloenda dels actes commemoratius del 125è aniversari d'aquesta formació i significa el retorn de la cobla al Palau, escenari on la formació ha ofert algunes de les actuacions més importants en el transcurs de la seva història. Amb un programa intencionadament popular i per tal que l'esdeveniment tingui un toc indefectiblement gironí, compartirà escenari amb les corals més prestigioses de Girona: La Capella Polifònica de Girona, la Coral Saba Nova, el Cor Filharmonia i el Cor Maragall.

En la primera part, amb la cobla sola, s'aniran desgranant els referents històrics més característics del repertori bisbalenc, mentre que en la segona part s'escoltaran les sardanes per a cor i cobla més populars i més aclamades d'aquesta modalitat musical. El concert es clourà amb la interpretació de l'emblemàtica Girona m'enamora del mestre Viladesau amb la participació de la mezzo-soprano Gemma Coma-Alabert.

El cicle Tardes al Palau és una de les propostes de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, adreçada a un públic molt variat. Es tracta de set concerts que proposen un passeig per la rica pluralitat del panorama musical del nostre país. Al mes de febrer, l'Esbart Dansaire de Rubí oferirà una mostra de la dansa popular del nou segle (10 de febrer), mentre que l'Spanish Brass Luur Metalls convidarà a un viatge captivador amb arranjaments per a quintet de metall de Bach, Guinovart, Jobim o Ellington (24 de febrer). El 31 de març les tres dives del Divine Gospel Reunion oferiran Negro spirituals i gospel. Ja al mes de maig La Locomotora Negra desplegarà el seu repertori de jazz (5 de maig) i la Banda Municipal de Música, sota la direcció de Salvador Brotons, interpretarà algunes de les melodies més recordades de la història del cinema (26 de maig). El cicle es clourà el 16 de juny amb el concert protagonitzat per la Real Cámara i la soprano Raquel Andueza titulat "Commemoració 1714", amb les músiques barcelonines de l'arxiduc Carles.

La Principal de la Bisbal clou els actes del seu 125è aniversari amb un concert dilluns vinent al Palau