CANYIGUERAL, Maria

Dilluns que ve, 17 d’agost (Sala de Concerts, 21 h), la pianista catalana Maria Canyigueral, de gran personalitat, sensibilitat destacada, així com una tècnica sòlida i so compacte, tornarà al Palau de la Música Catalana, dins el cicle Estiu al Palau, gairebé un any i mig després de debutar al Petit Palau. En aquesta ocasió interpretarà obres de Bach, Haydn, Montsalvatge i Beethoven. 

Començarà amb el Preludi i fuga en Do# menor, BWV 849 (llibre I) de Bach per continuar amb la Sonata en Mi menor, Hob. XVI:34 de Haydn, obra que sedueix per una elegància íntima i discreta, amb les originals preguntes i respostes entre les dues mans, i després amb la Sonatine pour Yvette de Xavier Montsalvatge, basada en el tema Ah, vous dirais-je maman, ja utilitzat per Mozart, i una de les seves obres més difoses. Canyigueral acabarà el recital amb la Sonata núm. 13, en Mi bemoll major, op. 27 núm. 1, “Quasi una Fantasia” de Beethoven, composta com un tot arquitectònic que lliga els moviments i que conté referències a la vida personal del compositor. El concert tindrà una durada aproximada de 60 minuts, sense pausa.

 

Sobre Maria Canyigueral

Nascuda a Girona i resident a Londres, Maria Canyigueral va estudiar amb Michel Wagemans (Barcelona), André de Groote (Brussel·les) i Nino Kereselidze (Madrid). També va fer el Master of Arts in Performance a la Royal Academy of Music de Londres amb Sulamita Aronovsky.

Ha tocat com a solista, amb orquestra i música de cambra, en nombroses sales importants del nostre país i del Regne Unit. Ha estrenat obres de diversos compositors, entre les quals Sí, a Montsalvatge de Benet Casablancas al Regent Hall de Londres. Recentment ha estat convidada a oferir recitals per la Iberian Latin American Music Society, l’Oxford Chamber Music Society, Conway Hall, Wigmore Hall de Londres, Festival de Ljubljana, Ibercamera, Juventudes Musicales, Festival Porta Ferrada, Palau de la Música Catalana, Fundació Pau Casals del Vendrell i Schubertíada a Vilabertran, així com a l’Auditori de Girona i la Fundación Juan March de Madrid.

Avantguarding Mompou és el títol del seu projecte de concerts i discogràfic, editat per Audite, dedicat a Frederic Mompou en el 125è aniversari del naixement del compositor, en què la pianista va encarregar obres a deu compositors europeus que complementen el cicle Cançons i danses del compositor barceloní. Amb aquest projecte, estrenat a Londres el 2018 i premiat per l’Art Council d’Anglaterra, Maria Canyigueral va debutar al Palau de la Música Catalana, al Petit Palau, el febrer del 2019.

La pianista Maria Canyigueral torna al Palau de la Música Catalana amb obres de Bach, Haydn, Montsalvatge i Beethoven