El proper dilluns 29 d’agost (Sala de Concerts, 21 h), la pianista croata Martina Filjak, guanyadora, entre altres guardons, del Concurs Internacional de MúsicaMaria Canals de Barcelona l’any 2008, clourà el cicle Estiu al Palau. Les actuacions de Filjak són destacades per la crítica d’arreu del món per la seva passió poètica i el control tècnic de l’instrument, a més d’una personalitat carismàtica i una presència magnètica a l’escenari. És una pianista “brillant, sensible i imaginativa”, segons «The New York Times».

A la primera part del recital, Filjak interpretarà les Variacions en Fa menor i la Sonata en Sol menor de Franz Joseph Haydn i el Preludi i fuga en La menor de Johann Sebastian Bach–Franz Liszt. La segona part serà dedicada íntegrament a Liszt, amb Reminiscències de ‘Lucia di Lammermoor’ (Gaetano Donizetti–Franz Liszt) i Marxa per al sultà Abdul Medjid-Khan (Giuseppe Donizetti–Franz Liszt).

Martina Filjak ha guanyat diversos primers premis en concursos internacionals de piano: Viotti (2007), Busoni (2007), Maria Canals (2008) i Cleveland (2009), concurs que la va catapultar a actuar als escenaris més prestigiosos del món i amb les millors orquestres. La seva agenda per a la temporada 2016-17 inclou el debut amb la Nürnberger Symphoniker, els concerts amb l’Orchestra Sinfonica Giuseppe Verdi de Milà, o la invitació a la Konzerthaus de Viena. La pianista també conrea la música de cambra i col·labora amb formacions de gran nivell, com el Szymanowski Quartet, Amaryllis Quartet i Ensemble Berlin. Pel que fa al seu debut discogràfic, Martina Filjak va enregistrar per a Naxos Sonates del pare Antoni Soler (2011). I l’estiu del 2013 Sony Classical va llançar el seu àlbum de música de cambra amb Jan Vogler i Christian Poltéra.

El concert de Martina Filjak clou els recitals de piano del cicle Estiu al Palau 2016, coproduïts amb el San Miguel Mas i Mas Festival, i que han presentat al Palau les actuacions de Min-Sung Lee (1 d’agost), Daniel Ligorio (8 d’agost) i el Nexus Piano Duo (22 agost).

La pianista croata Martina Filjak, guanyadora del Concurs Maria Canals 2008, clou el cicle Estiu al Palau 2016