El proper diumenge, 12 de maig de 2013, a les 18 h se celebrarà una nova sessió del Cicle Coral Orfeó Català. L'Orfeó i l'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra (ONCA) oferiran plegats una de les grans obres de Johann Sebastian Bach, la Passió segons sant Joan. Sota la direcció del titular del cor, Josep Vila i Casañas, també participaran en el concert reconeguts cantants del país, com Juan Sancho, Elias Benito, Marta Mathéu, Marta Infante, Francisco Fernández-Rueda i Joan Martín-Royo.

La Passió segons sant Joan és una de les obres que van ser introduïdes i estrenades a Espanya per l'Orfeó Català. El mateix concert s'oferirà també el diumenge 19 de maig a la Prioral de Sant Pere Apòstol de Reus.

Com totes les grans obres del Kantor de Sant Tomàs, una audició d'aquesta peça sempre constitueix un gran esdeveniment. L'obra va ser interpretada per primera vegada a l'església de Sant Nicolau de Leipzig el Divendres Sant de 1724, malgrat que el seu origen es remunta als anys del compositor a Weimar. La Passió segons sant Joan és més breu i concentrada que la de sant Mateu, i també més jove, lírica, espontània i de proporcions més humanes.

La Passió segons sant Joan de Bach sonarà diumenge al Palau en la versió de l’Orfeó Català i l’ONCA