COVID-19. Protocol de seguretat i mesures preventives. MÉS INFO

Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

La Passió segons sant Joan de Bach arriba al Palau dilluns amb el Bach Collegium Japan i Masaaki Suzuki

Una de les obres sacres més atractives de J. S. Bach, la Passió segons sant Joan, torna al Palau el proper dilluns, 24 de març, a les 20.30 h. En aquest cas,  Palau 100 presenta la versió del Bach Collegium Japan i del seu director, Masaaki Suzuki. Aquesta formació especialitzada en l'obra de Bach va ser creada per divulgar el repertori barroc amb instruments d'època i criteris històrics entre el públic japonès, però també compta amb una gran projecció internacional.

Precisament el Palau de la Música Catalana i l'Orfeó Català han tingut un paper primordial en la introducció de la música de Bach a Catalunya, particularment des que l'Orfeó va estrenar a l'Estat espanyol la Passió segons sant Mateu l'any 1921. A partir d'aleshores la Sala de Concerts s'ha anat consolidant progressivament en la presentació durant el període de Quaresma d'una de les grans passions o obres sacres del Kantor de Sant Tomàs.

Amb el pas dels anys, la Passió segons sant Joan, estrenada el 1724, ha depassat la seva funció litúrgica inicial per guanyar-se un lloc a les sales de concerts. Tot i això, el seu missatge espiritual es manté també fora de l'àmbit estrictament eclesiàstic. Per això Bach, sense deixar de mostrar la història de la Passió i fer estremir el públic amb el seu drama humà, hi interpreta per mitjà del seu art el rerefons teològic que és a la base de l'Evangeli de Sant Joan.

Masaaki Suzuki, que combina la carrera de director amb l'activitat com a organista i clavecinista, torna al Palau amb una trajectòria musical brillant i una extensa i aclamada discografia com a director, organista i clavecinista, que inclou la majoria de les obres corals i cantates de Bach, que li han valgut grans elogis, així com el Preis der Deutschen Schallplattenkritik (Premi de la crítica  discogràfica alemanya), el Diapason d'Or de l'Anné i el BBC Music Magazine Award.

El Bach Collegium Japan va iniciar el passat 13 de març una gira per Espanya i França que ha portat la formació a Bilbao, Valladolid, Oviedo, París, Lió i Tolosa de Llenguadoc i que acabarà amb actuacions a L'Atlàntida de Vic el proper diumenge 23, al Palau el dilluns i a Alacant el dia 26 de març