Una de les obres sacres més atractives de J. S. Bach, la Passió segons sant Joan, torna al Palau el proper dilluns, 24 de març, a les 20.30 h. En aquest cas,  Palau 100 presenta la versió del Bach Collegium Japan i del seu director, Masaaki Suzuki. Aquesta formació especialitzada en l'obra de Bach va ser creada per divulgar el repertori barroc amb instruments d'època i criteris històrics entre el públic japonès, però també compta amb una gran projecció internacional.

Precisament el Palau de la Música Catalana i l'Orfeó Català han tingut un paper primordial en la introducció de la música de Bach a Catalunya, particularment des que l'Orfeó va estrenar a l'Estat espanyol la Passió segons sant Mateu l'any 1921. A partir d'aleshores la Sala de Concerts s'ha anat consolidant progressivament en la presentació durant el període de Quaresma d'una de les grans passions o obres sacres del Kantor de Sant Tomàs.

Amb el pas dels anys, la Passió segons sant Joan, estrenada el 1724, ha depassat la seva funció litúrgica inicial per guanyar-se un lloc a les sales de concerts. Tot i això, el seu missatge espiritual es manté també fora de l'àmbit estrictament eclesiàstic. Per això Bach, sense deixar de mostrar la història de la Passió i fer estremir el públic amb el seu drama humà, hi interpreta per mitjà del seu art el rerefons teològic que és a la base de l'Evangeli de Sant Joan.

Masaaki Suzuki, que combina la carrera de director amb l'activitat com a organista i clavecinista, torna al Palau amb una trajectòria musical brillant i una extensa i aclamada discografia com a director, organista i clavecinista, que inclou la majoria de les obres corals i cantates de Bach, que li han valgut grans elogis, així com el Preis der Deutschen Schallplattenkritik (Premi de la crítica  discogràfica alemanya), el Diapason d'Or de l'Anné i el BBC Music Magazine Award.

El Bach Collegium Japan va iniciar el passat 13 de març una gira per Espanya i França que ha portat la formació a Bilbao, Valladolid, Oviedo, París, Lió i Tolosa de Llenguadoc i que acabarà amb actuacions a L'Atlàntida de Vic el proper diumenge 23, al Palau el dilluns i a Alacant el dia 26 de març

La Passió segons sant Joan de Bach arriba al Palau dilluns amb el Bach Collegium Japan i Masaaki Suzuki