20210505-Natalie-Perez

El proper dimecres,  5 de maig el Petit Palau acollirà el primer concert del nou cicle Lied al Palau, amb la mezzosoprano francesa Natalie Pérez i el pianista alemany Daniel Heide i un programa atractiu: “... aus der Heimat” (... des de la pàtria), que reuneix obres de dotze compositors: Schumann, Fauré, Bizet, Delage, Saint-Saëns, Hahn, Debussy, Wolf, Mendelssohn, Schubert, Rihm i Wolf.

Es tracta del primer concert d’un estimulant cicle a tres anys vista coproduït per l’Associació Franz Schubert, el Centro Nacional de Difusión Musical i la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana amb l’objectiu de fer dialogar a nivell programàtic les obres mestres del compositor romàntic Robert Schumann amb obres inspirades a la Mediterrània. El cicle serà alhora una plataforma per presentar, en molts casos, els debuts espanyols de cantants seleccionats per la seva afinitat amb la cançó poètica.

Robert Schumann és una de les figures fonamentals del Romanticisme musical i el compositor que va fer una aportació més decisiva a l’evolució del lied després de la figura de Franz Schubert. Alguns dels cicles i les col·leccions més rellevants (Frauenliebe und -leben, Dichterliebe, Kerner-Zyklus, Liederkreis op. 39, Cançons de Maria Stuart) estaran al centre del repertori, amb la particularitat de presentar també la poesia dels grans escriptors del Romanticisme alemany, com ara Eichendorff, Heine, Kerner, Lenau i Schiller, tot constituint un altre dels atractius del repertori presentat. Els programes es veuran complementats per obres de compositors de l’arc mediterrani o bé inspirades per la Mediterrània, la qual cosa aportarà un ventall d’una gran varietat i atractivitat per als oients. 

Així, s’hi escoltaran obres dels compositors catalans Manuel Blancafort, Xavier Montsalvatge, dels francesos Henri Duparc, Francis Poulenc, Gabriel Fauré, Georges Bizet, Maurice Delage, Camille Saint-Saens, Claude Debussy i de l’egipci Sherif Mohie El Din. El cicle també acollirà l’estrena a l’Estat de Tres poesies de Bartomeu Rosselló-Porcel, obra del compositor Joan Magrané. 

El cicle continuarà el 27 de maig amb la soprano egípcia Fatma Said i el prestigiós pianista Malcolm Martineau. Said acaba de rebre el BBC Music Award a la millor gravació amb música vocal pel seu primer disc publicat per a Warner Classics. I la mezzosoprano terrassenca Anna Alàs i Jové, una de les cantants catalanes més fidels al món del lied, serà l’encarregada juntament amb el pianista alemany Alexander Fleischer de tancar el cicle el 7 de juny

Tots els concerts es faran al Petit Palau.

Les entrades tenen un preu únic de 15 euros.

Sobre Natalie Pérez, mezzosoprano

Coneguda pel seu timbre vellutat i la seva presència escènica, Natalie Pérez és una artista versàtil que se sent igualment còmoda en la música antiga, l’òpera, el lied o la mélodie. Va guanyar el premi Jove Talent Estranger al concurs Jeunes Ambassadeurs Lyriques de Mont-real el 2019 i el Premi Mélodie Francesa al Concurs Internacional Líric de Vivonne el 2018. Els seus papers operístics inclouen Dorabella i Despina (Così fan tutte), Oberto (Alcina), la Musica i Euridice (Orfeo), Sofia (Il signor Bruschino) Bubikopf (Der Kaiser von Atlantis), Silberklang (Der Schauspieldirektor), Tonina (Prima la musica) i Mirtilla (Damon). Apassionada per la cançó, Natalie va fer el seu debut al Wigmore Hall el setembre del 2019 com a integrant d’un programa de joves artistes conduït per Felicity Lott i François Le Roux.

Daniel Heide, piano

És un dels pianistes acompanyants i de cambra més sol·licitats de la seva generació, i ofereix concerts per tot Europa i l’Àsia des de la seva graduació a la Franz Liszt Hochschule de Weimar. Entre els cantants amb qui col·labora habitualment hi ha Andrè Schuen, Christoph Prégardien o Roman Trekel; ha tocat també amb Marie Seidler, Hanno Müller-Brachmann, Luca Pisaroni, Ruth Ziesak o Christian Immler. En el terreny de la música de cambra ha fet concerts amb solistes com Tabea Zimmermann, Antje Weithaas, Wolfgang Emanuel Schmidt, Jens Peter Maintz, Friedemann Eichhorn, Barbara Buntrock, Julian Steckel o Konstanze von Gutzeit. El seu CD Poèmes amb la mezzosoprano Stella Doufexis i cançons de Claude Debussy, va rebre el Premi de la Crítica Discogràfica Alemanya 2013 i el CD amb Andrè Schuen, amb lieder de Robert Schumann, Hugo Wolf i Frank Martin, el premi Echo Klassik 2016 en la categoria jove artista de l’any.

La mezzosoprano Natalie Pérez i el pianista Daniel Heide inauguren el nou cicle Lied al Palau, amb Robert Schumann com a eix vertebrador, el proper 5 de maig al Petit Palau