Demà dijous, 21 d’abril (20.30 h, Petit Palau), la mezzosoprano Anna Alàs oferirà el recital A l’entorn de Granados, acompanyada al piano per Albert Guinovart. El concert, que s’emmarca en el cicle Intèrprets Catalans, suposa un homenatge al compositor lleidatà en el centenari de la seva mort i presenta obres d’altres compositors pertanyents a dues generacions consecutives, amb criteris estètics diferents, però amb vincles evidents d’influència i d’admiració mútua.

Així, el programa inclou música de Grieg, compositor que Granados sempre va reivindicar; cançons de Massenet i Saint-Saëns, que van mantenir contacte i relació amb Albéniz a l’Schola Cantorum de París i també amb un joveníssim Granados durant la seva estada de tres anys a la capital francesa; igualment, figura en el programa César Cui, dues cançons de Felip Pedrell i obres dels seus il·lustres deixebles: Albéniz, Granados i Falla. De fet, seran les cançons de Granados les que gairebé ompliran la segona part del concert amb un ventall ben variat i d’èpoques molt diverses, amb els Valsos poètics escrits en plena joventut i una selecció de les dotze Tonadillas, així com de les Canciones amatorias i de les Cançons catalanes.

Aquesta actuació d’Alàs suposa el seu debut al Palau en format recital. La mezzosoprano terrassenca hi arriba després de les bones crítiques rebudes per la seva participació al Gran Teatre del Liceu en Götterdämmerung, així com pel seu recital de lied al Heidelberg Frühling (Alemanya). Tot seguit d’aquesta actuació, Alàs debutarà el proper 7 de maig en el rol de Dido en l’òpera Dido and Aeneas de Purcell. Serà al Teatro Gayarre de Pamplona amb l’Ópera de Cámara de Navarra.

La mezzosoprano Anna Alàs protagonitza demà un concert dedicat a Granados al Petit Palau amb Albert Guinovart al piano