JONC & Pons

Un centenar de músics de la JONC interpretaran aquesta obra monumental el dia 11 de juliol, sota la direcció de Josep Pons

El proper 11 de juliol (20h), la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) interpretarà la Simfonia núm. 9 en Re major de Gustav Mahler al Palau de la Música Catalana, sota la direcció de Josep Pons. Es tracta d’un concert que forma part dels actes de celebració dels trenta anys d’història de la JONC que es commemoren al llarg del 2023 i el 2024.

El concert, corresponent al cicle Estiu al Palau, serà una festa musical amb els millors ingredients possibles: una obra monumental, 98 músics a dalt de l’escenari i la batuta del mestre Pons, fundador i primer director artístic de la JONC. Cal destacar que la Novena Simfonia de Mahler és una obra monumental, intensa i profunda, amb un final colpidor.

Sobre la JONC

La Jove Orquestra Nacional de Catalunya neix el setembre de 1993 amb el nom de Jove Orquestra Simfònica de Catalunya (JOSC) i el 1999 passa a anomenar-se JONC. Aquell any es constitueix la Fundació JONC per aglutinar el nombre creixent d’iniciatives que en el seu sí van prenent forma. El seu Patronat està integrat per diversos representants de la Generalitat de Catalunya, i del cercle cultural i musical català.

El projecte va ser dirigit per Josep Pons des de la seva fundació fins a l’any 2001, any en què Manel Valdivieso n’agafa el relleu com a director artístic. Des del seu naixement, els objectius principals de la JONC han estat facilitar una formació orquestral integral als joves músics del nostre país complementant la tasca que en aquest terreny es desenvolupa als conservatoris i centres superiors, i col·laborar activament en la seva inserció professional.

Així mateix, s’ha vetllat per oferir un producte cultural de la màxima qualitat, per apropar-lo a tots els públics, amb una clara vocació social i pedagògica. Per a fer possible aquests objectius, l’activitat de la JONC es desenvolupa mitjançant encontres de treball, concerts simfònics i de cambra adreçats al públic en general i a col·lectius amb necessitats especials, preparació de material didàctic, classes, conferències i altres produccions. La Fundació Jove Orquestra Nacional de Catalunya inclou dues orquestres diferents, a les quals s’hi accedeix per audició pública. Són la JONC, formada per músics de fins a 25 anys, i la JONC Alevins, amb músics de fins a 19 anys.

La JONC ha participat en els festivals i sales de concerts més importants del país, sota la direcció de mestres del prestigi de Josep Pons, Guy van Waas, Ernest Martínez-Izquierdo, Jordi Mora, Barry Sargent, Jan Caeyers, Robert King, Paul Goodwin, Andrew Parrott, Salvador Mas, Antoni Ros-Marbà, Edmond Colomer, Juanjo Mena, Karl Anton Rickenbacher, Valery Ovsyanikov, Gordan Nikolic i Pablo González.

La Jove Orquestra Nacional de Catalunya celebra el seu trentè aniversari amb la 'Novena Simfonia' de Mahler al Palau de la Música Catalana