Aquest dissabte, 17 de novembre, a les 19 h, la Coral Cantiga inaugura el Cicle Coral Orfeó Català

Aquest dissabte, 17 de novembre, a les 19 h, la Coral Cantiga inaugura el Cicle Coral Orfeó Català. El concert suposa la cloenda de la commemoració dels 50 anys d'aquesta formació nascuda a Barcelona l'any 1961 en el marc dels Lluïsos de Gràcia. El cor, sota la direcció del seu titular, Josep Prats, oferirà el Salm 42 de Felix Mendelssohn i la Gran Missa en Do menor de Wolfgang Amadeus Mozart. Dues obres que per la seva complexitat suposen un repte per als intèrprets i, per tant, un camí de superació que vol representar el que ha estat la història de la Coral Cantiga: un esforç renovat de millorament al servei del cant coral.

El Salm 42 de Mendelssohn, dividit en set moviments i escrit i estrenat l'any 1837 (a l'edat de 28 anys), ens parla de la confiança en Déu i un lliurament total al Creador. Una peça que és una síntesi perfecta de l'art de compondre del músic. Ja a la segona part del concert sentirem l'espectacular Missa en Do menor de Mozart, composta el 1783 (als 33 anys) i estrenada el mateix any. És una obra inacabada en què Mozart se serveix d'uns efectius importants: quatres solistes, orgànic orquestral generós i cor a quatre, cinc i vuit veus, tot alternant moviments corals amb àries, duets i trios, com un gran oratori.

El Palau de la Música Catalana s'uneix a les celebracions d'aquest 50è aniversari, tot convidant la Coral Cantiga en el marc d'un cicle nascut amb la vocació d'estimular el teixit coral del país, mostrar la qualitat de les formacions pròpies (Orfeó Català i cors de la seva Escola Coral) i oferir una representació notable d'altres cors catalans i de fora. En aquesta edició tindrem el Cor de Cambra de l'Auditori Enric Granados de Lleida, el cèlebre Cor Tapiola de Finlàndia i el RIAS Kammerchor, un dels cors europeus de més  prestigi.

Cicle Coral Orfeó Català
Dissabte, 17 de novembre de 2012
19 h, Sala de Concerts - Palau de la Música Catalana

Coral Cantiga
Barbara Kusa, soprano; Ulrike Haller, soprano; Josep Benet, tenor; Jordi Ricart, baix
Orquestra de Cambra Terrassa 48
Josep Prats, director

Preu: 17 i 28 euros

La Coral Cantiga, en el seu 50è aniversari, inaugura el Cicle Coral Orfeó Català