El proper dimarts, 13 d’octubre, a les 19 h, la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona inaugura la temporada 2015-16 del cicle Tardes al Palau amb la presentació del seu nou disc, La dansa dels modernistes, Enric Morera. Un monogràfic de sardanes del compositor català, de qui enguany commemorem el 150è aniversari del naixement. Amb aquest concert, dirigit pel titular de la Cobla, Marcel Sabaté, el Palau de la Música Catalana se suma als actes de commemoració de l’Any Morera.

El concert començarà amb les sardanes A la plaça, Davant la Verge, La Baldirona, Girona, Serenata i La Festa Major; mentre que a la segona part es podran escoltar Serra amunt, La plaça del Sol, El meu barco, Gracieta, La sardana de les monges i L’Empordà. Enric Morera, que componia principalment poemes simfònics, òperes i música coral, tenia quaranta anys quan va escriure la seva primera sardana. L’autor, preocupat per trobar una veu pròpia en la música catalana, va donar un nou sentit a la sardana en fer-la entrar de ple dins els gèneres populars i urbans de la música.

El cicle Tardes al Palau és una de les propostes de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, adreçada a un públic molt variat. El segon concert del cicle, el dijous 22 d’octubre (19 h), portarà a la Sala de Concerts del Palau de la Música l’Orquesta Sinfónica Juvenil de Caracas, una formació fresca i versàtil, hereva de l’excel·lència artística de les agrupacions simfòniques d’El Sistema de Veneçuela. Ja al 2016, la Banda Municipal de Barcelona (25 de gener), sota la direcció de l’actual titular, Salvador Brotons, oferirà un programa que inclou El amor brujo de Falla, tot commemorant els cent anys de la seva estrena. La Locomotora Negra (1 de febrer), amb més de quaranta anys als escenaris, interpretarà el millor swing al Palau, mentre que el cor The Gospel Viu Choir (29 de febrer) presentarà l’espectacle Oh my God! La música per a cobla hi tornarà de la mà de La Principal de la Bisbal (14 de març), mentre que el grup Peix Fregit (18 d’abril) oferirà una sessió dedicada a havaneres. El cicle es clourà amb el tàndem format pel compositor i pianista Albert Guinovart i la cantant Nina (9 de maig), que estrenarà un recull de cançons de Guinovart.

La Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona presenta al Palau el seu nou disc, amb sardanes d’Enric Morera, per celebrar el 150è aniversari del naixement del compositor