Yuja Wang

El proper dilluns, 9 de març (Sala de Concerts, 20 h), la pianista Yuja Wang, lloada pel seu carisma i per una presència escènica captivadora, torna al Palau de la Música Catalana, en aquesta ocasió en un recital en solitari, per oferir un concert poc convencional en què contrastarà estils, idees, èpoques i sonoritats. Aclamada pel control absolut de la tècnica i unes interpretacions lluminoses, clares i fresques, el programa d’aquest concert del cicle Palau Piano proposarà el diàleg entre les obres interpretades i els seus creadors, a partir de la idea budista que la vida és canvi perpetu. Un recital és un reflex de qui soc en un moment en particular, i per això, per descomptat, sempre canvia. La música en aquest recital em dona l’oportunitat d’assaborir, estendre i expandir el temps dins l’espai d’una sala de concerts”, diu Yuja Wang. Un programa que Wang ofereix en gira aquest mes de març per diferents ciutats d’Itàlia, Alemanya, Suècia, França, Holanda, el Regne Unit, Àustria i l’Estat espanyol.

Del teclat de Yuja Wang, aplaudida pel públic i valorada per la crítica des dels inicis, es podran escoltar obres de Galuppi, J. S. Bach, Brahms, Chopin, Skriabin, Ravel, Berg i Mompou; tempestes emocionals, impressionisme poètic i intimisme sense secrets al servei d’una intèrpret plena d’energia i virtuosisme sense complexos. Les obres del programa s’interpretaran en ordre aleatori decidit per l’artista, perquè “vull que la música mateixa em sorprengui i sorprengui el públic; com una caixa de bombons”, diu la pianista.

Yuja Wang, nascuda a Pequín el 1987 en el si d’una família de músics, després dels estudis inicials de piano, va ampliar-los al Canadà i al Curtis Institute of Music de Filadèlfia, sota el mestratge de Gary Graffman. Va fer el salt internacional el 2007 substituint Martha Argerich amb la Boston Symphony Orchestra. Dos anys després ja va signar un contracte en exclusiva amb Deutsche Grammophon i s’ha consagrat com una de les artistes més importants del món amb tot un seguit d’actuacions i enregistraments aclamats per la crítica. L’any 2017 va ser nomenada artista de l’any per la publicació «Musical America».

Actua en solitari, amb recitals de piano brillants, frescos i sorprenents, i també al costat de grans orquestres sota la direcció dels directors més emblemàtics, com Gustavo Dudamel o Valery Gergiev –els més recents– o compartint escenari amb el duet Igudesman & Joo. Durant aquest darrer any ha estat presentada com a artista resident a tres dels llocs més importants del món, com són el Carnegie Hall de Nova York, la Wiener Konzerthaus i la Luxembourg Philharmonie. El compositor John Adams ha confiat en ella i l’Orquestra Filharmònica de Los Angeles per portar de gira internacional el seu darrer Concert, tot combinant-ho en una extensa gira pels Estats Units amb el violoncel·lista i habitual col·laborador Gautier Capuçon.

La carismàtica pianista Yuja Wang torna al Palau de la Música Catalana en el marc d’una gira europea