Diumenge que ve, 20 de març, torna a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana (20.30 h), la Budapest Festival Orchestra, dirigida pel seu fundador, Iván Fischer. Considerada una de les millors formacions simfòniques del món, com la Wiener i la Berliner Philharmoniker, de so extraordinari i inconfusible, figura entre les deu millors orquestres d’avui dia. Aquesta actuació suposa el retorn de l’orquestra i de Fischer al Palau en el marc del projecte artístic de llarg recorregut, iniciat la temporada 2014-15, de presentar en quatre temporades algunes de les obres simfòniques de Gustav Mahler.

Diumenge oferiran la monumental Simfonia núm. 3 del compositor austríac en el marc d’una gira que també els durà a Ais de Provença i Tolosa de Llenguadoc. Es tracta d’una obra en sis moviments i de grans dimensions que integra un cor de nens (Cor Infantil de l’Orfeó Català) i un cor de dones (veus femenines de l’Orfeó Català). “La meva simfonia serà alguna cosa que el món encara no ha escoltat. Tota la natura hi troba una veu per relatar quelcom profundament de misteriós, quelcom que només pressentim en somnis. Et diré que certs passatges quasi m’espanten. He arribat a preguntar-me si realment hauria d’escriure-la”, segons el que relatava el mateix Mahler en una carta a la seva amiga Natalia Bauer Lechen quan estava component-la.

La Tercera Simfonia de Mahler “és una obra tan extensa, tan plena de significats, tan variada i tan extrema, que supera, en aquests àmbits, qualsevol altre projecte simfònic amb què es pugui comparar”, explica Joan Oller, director general del Palau, que afegeix que “l’obra es pot descriure com un viatge filosòfic ascendent des de la matèria física com a primera etapa fins a l’amor com a última i més elevada estació”.

Atenció: la contralt Anna Larsson substitueix a la mezzosoprano Gerhild Romberger inicialment programada

Una hora abans del concert, a les 19.30 h, tindrà lloc al Petit Palau (accés gratuït, aforament limitat) una nova sessió de Parlem de Música, amb la conferència entorn del concert del director general i artístic del Palau de la Música, Joan Oller.

La Budapest Festival Orchestra, amb Iván Fischer al capdavant, oferirà la Tercera de Mahler a Palau 100