Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

La 4a edició de la Diada Pau Casals Barcelona s’estrena enguany al Palau de la Música Catalana amb el concert de Sol Gabetta i Bertrand Chamayou

La violoncel·lista argentina i el pianista francès interpretaran obres de Chopin, Schumann i Britten

Es repeteix l’acte commemoratiu al Turó Park (14 de juny, 20h) i com a novetat, Uruguai s’afegeix a les celebracions amb un concert a Montevideo (15 de juny)

8 de maig 2018.- La Fundació Pau Casals (Premi Nacional de Cultura 2018) i la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, en el marc de la Diada Pau Casals Barcelona 2018 organitzen un concert al Palau de la Música Catalana el dia 12 de juny, a les 20.30 h, amb la prestigiosa violoncel·lista Sol Gabetta acompanyada pel virtuós pianista francès Bertrand Chamayou, que interpretaran obres de Schumann, Britten i Chopin. A l’acte també hi haurà un breu parlament de Marta Casals Istomin, cofundadora i presidenta de la Fundació Pau Casals.

Així ho ha anunciat Jordi Pardo, director general de la Fundació Pau Casals, a la presentació dels actes que l’entitat organitza per la Diada Pau Casals Barcelona 2018 (el 16 de juny), a la seva ja quarta edició. “Amb actes com la Diada, la Fundació vol mantenir viu l’excel·lència musical i el llegat humanístic de Pau Casals, i transmetre els seus valors a les noves generacions”, ha explicat Pardo.

Bernard Meillat, gran expert en l’obra de pau Casals, membre de la Comissió Assessora Internacional de la Fundació Pau Casals i director artístic del Festival Pau Casals, ha estat l’encarregat de presentar el concert de la Diada; sempre reservat per a músics prestigiosos, d’arreu del món i generacions diverses, i que coneguin i interpretin un programa del Mestre.

“Nascuda a Argentina, amb passaport francès, arrels italianes i russes, vivint a Suïssa i parlant l’alemany a diari, Sol Gabetta és símbol de la universalitat de Pau Casals”, ha declarat Meillat, de qui ha destacat la seva “gran capacitat de comunicar amb molta emoció, energia i humor, i amb un repertori que va des de Vivaldi a la música contemporània”