La violoncel·lista argentina i el pianista francès interpretaran obres de Chopin, Schumann i Britten

Es repeteix l’acte commemoratiu al Turó Park (14 de juny, 20h) i com a novetat, Uruguai s’afegeix a les celebracions amb un concert a Montevideo (15 de juny)

8 de maig 2018.- La Fundació Pau Casals (Premi Nacional de Cultura 2018) i la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, en el marc de la Diada Pau Casals Barcelona 2018 organitzen un concert al Palau de la Música Catalana el dia 12 de juny, a les 20.30 h, amb la prestigiosa violoncel·lista Sol Gabetta acompanyada pel virtuós pianista francès Bertrand Chamayou, que interpretaran obres de Schumann, Britten i Chopin. A l’acte també hi haurà un breu parlament de Marta Casals Istomin, cofundadora i presidenta de la Fundació Pau Casals.

Així ho ha anunciat Jordi Pardo, director general de la Fundació Pau Casals, a la presentació dels actes que l’entitat organitza per la Diada Pau Casals Barcelona 2018 (el 16 de juny), a la seva ja quarta edició. “Amb actes com la Diada, la Fundació vol mantenir viu l’excel·lència musical i el llegat humanístic de Pau Casals, i transmetre els seus valors a les noves generacions”, ha explicat Pardo.

Bernard Meillat, gran expert en l’obra de pau Casals, membre de la Comissió Assessora Internacional de la Fundació Pau Casals i director artístic del Festival Pau Casals, ha estat l’encarregat de presentar el concert de la Diada; sempre reservat per a músics prestigiosos, d’arreu del món i generacions diverses, i que coneguin i interpretin un programa del Mestre.

“Nascuda a Argentina, amb passaport francès, arrels italianes i russes, vivint a Suïssa i parlant l’alemany a diari, Sol Gabetta és símbol de la universalitat de Pau Casals”, ha declarat Meillat, de qui ha destacat la seva “gran capacitat de comunicar amb molta emoció, energia i humor, i amb un repertori que va des de Vivaldi a la música contemporània”

La 4a edició de la Diada Pau Casals Barcelona s’estrena enguany al Palau de la Música Catalana amb el concert de Sol Gabetta i Bertrand Chamayou