És el primer concert de la temporada dels Simfònics al Palau que dirigeix el titular de l'OSV, Rubén Gimeno

Aquest dissabte, 24 de novembre, a les 19 h arriba la tercera cita del cicle Concerts Simfònics al Palau. Serà la primera del cicle que dirigirà Rubén Gimeno, titular de l'OSV, aquesta temporada. Amb el títol de "Rèquiem de llums", l'OSV i el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana oferiran un programa centrat en el Requiem de Gabriel Fauré, que pel seu caràcter esperançat contrasta amb el Requiem de Mozart, que precisament l'OSV ja va oferir en el concert inaugural.

La vetllada gaudirà de la col·laboració especial de Comediants, artista en residència de la temporada, que amb la seva aportació en donarà una visió més teatral, juntament amb una dimensió escènica del mateix concert.

Abans d'endinsar-nos en el món redemptor i optimista de la missa de difunts de Fauré, l'OSV oferirà Le tombeau de Couperin de Maurice Ravel, composta l'any 1914 i acabada l'any 1917. És una obra que suposa una relectura en clau moderna de la "suite" de danses barroca: un exemple perfecte de neoclassicisme, que Ravel va escriure inicialment per a piano sol, però que després de la celebrada estrena ell mateix en va orquestrar els quatre moviments que sentirem dissabte.

A continuació, orquestra i cor oferiran la famosa Pavane, op. 50 de Gabriel Fauré, escrita l'any 1880 i posteriorment orquestrada, en què el compositor decideix afegir un cor opcional que canta uns versos romàntics. Aquesta versió final va assolir una gran popularitat i l'obra va exercir una gran influència en músics més joves, com Debussy o Ravel.

L’OSV i el Cor de Cambra del Palau, dirigits per Rubén Gimeno, oferiran el Requiem de Fauré amb la participació escènica de Comediants