L’Orquestra Simfònica del Vallès i el Cor de Cambra del Palau, dirigits per Rubén Gimeno, estrenaran una innovadora versió semiescenificada i abreujada del cèlebre oratori La Creació de Haydn divendres 20 de març a Sabadell (Teatre La Faràndula) i dissabte 21 de març al Palau de la Música Catalana, en el cicle Simfònics al Palau. La proposta, que juga plenament amb la capacitat evocadora de l’obra, i s’hi han suprimit els recitatius i altres números, és dirigida escènicament per Marta G. Otín.

Alguns dels elements clau d’aquesta proposta més agosarada i fresca són l’actuació musical a peu dret, l’original disposició del cor –que dirigeix Josep Vila i Casañas– i de l’orquestra tot compartint un mateix pla a l’escenari, i l’actuació dels solistes Marta Mathéu, David Alegret i Enric Martínez-Castignani interactuant escènicament amb les dues formacions, així com també la incorporació de dos ballarins a l’escena.

“És una obra molt connectada amb la natura, molt il·lustrativa, més harmònica que no melòdica, una de les més importants del repertori simfonicocoral, meravellosa!”, explica Rubén Gimeno, titular de l’orquestra. Cal destacar que aquesta obra, estrenada a Viena l’any 1798, quan Haydn tenia 66 anys, és una de les fites de la música simfonicocoral europea. Basada en el relat bíblic del Gènesi i en el poema narratiu de John Milton El paradís perdut, La Creació ha gaudit històricament d’una acollida excel·lent, tot demostrant que és una de les obres musicals més universals.

L’Orquestra Simfònica del Vallès i el Cor de Cambra del Palau estrenen una innovadora versió semiescenificada de La Creació de Haydn a Sabadell i al Palau