Una temporada que abordarà el gran repertori simfònic i simfonicocoral, i amb la presència d'altres gèneres, com la sarsuela, els valsos o la música de cinema

La Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana i l'Orquestra Simfònica del Vallès han presentat avui en roda de premsa la nova temporada de Simfònics al Palau. Un cicle en què l'OSV interpretarà obres del gran repertori simfonicocoral amb la col·laboració de l'Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau, descobrirà la relació entre la literatura i la música, oferirà partitures molt estimades des de Vivaldi o Beethoven a Gershwin i afegirà també dos concerts extraordinaris al cicle, entre altres novetats.

Després de l'aprenentatge de nous registres escènics que va suposar la fructífera col·laboració amb Comediants la darrera temporada, la formació vallesana, amb Rubén Gimeno per cinquena temporada consecutiva com a director titular, vol posar música als nostres millors llibres. Així, el cicle començarà el proper dissabte, 21 de setembre, amb el concert Victus 1714, emmarcat en els actes oficials del Tricentenari del setge a Barcelona, en què s'interpretarà una selecció de peces musicals del millor barroc de l'època combinant-ho amb la lectura dramatitzada de paràgrafs significatius de la novel·la d'Albert Sánchez Piñol, en un projecte original de l'OSV. Aprofundint en aquest eix temàtic de relació entre la literatura i la música, l'orquestra proposa el 5 d'abril la suite L'ombra del vent, orquestrada a partir de composicions musicals de Carlos Ruiz Zafón, en què el mateix Zafón al piano presentarà la banda sonora de la seva obra. En aquest concert també s'interpretarà Shéhérazade de Rimski-Kórsakov sobre la cèlebre Les mil i una nits.

Durant la temporada sonaran partitures tan conegudes i estimades com Les quatre estacions de Vivaldi (11.01.2014), interpretades pel violista i director Enrico Onofri, artista principal convidat que també dirigirà l'OSV en el concert en què s'oferirà La Pastoral de Beethoven (22.03.2014). És un compromís de l'orquestra oferir en temporades consecutives la integral de les simfonies de Beethoven, per la qual cosa enguany interpretarà la Novena (24.05.2014) al costat del Cor de Cambra del Palau. Les altres dues grans cites de l'OSV amb cors aquesta temporada són la Missa en Do de Beethoven amb l'Orfeó Català i sota la direcció d'Antoni Ros Marbà  (05.10.2013) i el concert extraordinari Un rèquiem alemany de Brahms, que s'oferirà el dijous 24 d'abril a fi de culminar la gira de Setmana Santa de l'OSV, després del seu pas per cinc auditoris de Catalunya.

És així mateix destacable la col·laboració amb el Festival Internacional de Jazz de Barcelona, palesa en el concert Blue Gershwin (23.11.2013), o amb el magnètic violinista armeni Ara Malikian, al costat de qui es presentarà l'espectacle Malikianini (01.02.2014) que, en un format adaptat i en col·laboració amb el Servei Educatiu del Palau, també s'oferirà al públic familiar i escolar.

Completen el cicle el tradicional Festival de valsos i danses, amb Salvador Brotons com a director (21.12.2013), el concert dedicat a la música de cinema amb la veu de l'actor de doblatge Jordi Brau (14.06.2014) i un segon concert extraordinari dedicat als amants de la sarsuela (30.11.2013) amb les millors romances i duets del gènere.

La temporada de Simfònics al Palau és fruit de la col·laboració entre la Fundació OC-PMC i l'OSV, amb el compromís de promoure els intèrprets de casa nostra, el patrimoni musical català i les obres del gran repertori universal i simfonicocoral, amb la participació dels cors de l'Orfeó Català.

Vine als Simfònics, volem viure-ho amb tu!

L’Orquestra Simfònica del Vallès comença dissabte la temporada al Palau de la Música Catalana amb VICTUS 1714