El cicle Orgue al Palau presenta el proper diumenge, 25 d’octubre, al Palau de la Música Catalana (18.30 h), l’organista anglesa Jennifer Bate, una de les màximes intèrprets internacionals de l’orgue i reclamada contínuament pels grans festivals d’arreu del món. La seva tècnica extraordinària i el do per extreure les màximes possibilitats de l’instrument han inspirat molts compositors que han escrit per a ella. El seu repertori abasta des de la música del segle XVIII fins a les partitures virtuosístiques més modernes.

Bate oferirà amb l’orgue del Palau de la Música Catalana, un Walcker construït entre els anys 1906 i 1908 i restaurat el 2003 per Gerard Grenzing, una primera part dedicada a J. S. Bach: Fantasia en Sol, BWV 572, Pastoral en Fa (quatre moviments), BWV 590 i Passacaglia i fuga en Do menor, BWV 582. La segona part serà dedicada a Oliver Messiaen, de qui és especialista i va enregistrar la integral per a orgue, volum que va rebre diversos premis, com el Diapason d’Or i el Preis der Deutschen Schallplattenkritik. Del compositor francès oferirà dos moviments de Les Corps Glorieux: “Force et agilité des Corps Glorieux” i “Joie et clarté des Corps Glorieux”, Diptyque i “Dieu parmi nous”, de La Nativité du Seigneur. Bate va col·laborar assíduament amb Messiaen, essent l’organista preferida del compositor, que li reassignà tots els recitals d’orgue de la seva última dècada de vida.

Bate és també una reconeguda pedagoga gràcies al seu pioner programa d’educació musical, A guide to the king of instruments; a més de la faceta com a compositora: el seu Reflections suposa una “biografia musical” que recorre tot un quart de segle dedicat a l’orgue.

L’organista Jennifer Bate, figura internacional de la interpretació, debuta al Palau amb Bach i Messiaen