L’Orfeó Català, històricament vinculat a la promoció i la preservació de la cultura i símbol genuí de la cultura catalana des de fa més de 120 anys, se suma a les reivindicacions en defensa de la llengua catalana motivades per la presentació de l’avantprojecte de la “Ley de Mejora de Calidad Educativa”, que elimina el català com a llengua vehicular de l'ensenyament a Catalunya.

El sistema educatiu català vigent des de fa 34 anys, que ha anat desenvolupant el model d’immersió lingüística, ha estat acceptat per una amplíssima majoria i ha permès a la nostra societat assolir uns bons nivells d’educació i de cohesió social. Convençut d’això, i des d’una visió oberta, dinàmica i plural, l’Orfeó Català, que té com a missió promoure la pràctica i la formació musical i la preservació del patrimoni cultural català, es posa d’aquesta manera al servei de la societat per treballar conjuntament per a la consolidació de la cohesió social i cultural del país.

L’Orfeó Català se suma a les reivindicacions en defensa de la llengua catalana i el model d’immersió lingüística de Catalunya