El proper diumenge, 16 de novembre, a les 18 h, l’Orfeó Català –dirigit pel seu titular, Josep Vila i Casañas–,  la Capella Polifònica de Girona –sota la direcció de Joan Asin– i el Cor l’Aixa d’Arenys de Mar –amb el mestre Pau Jorquera– oferiran un concert al Palau de la Música Catalana amb música per a cor a cappella. Les tres formacions actuaran per separat per trobar-se al final i interpretar juntes cançons tradicionals catalanes.

El concert clou l’edició actual del projecte Xarxa Coral, una iniciativa impulsada per l’Orfeó Català que cerca establirrelacions, vincles i sinergies amb altres cors de Catalunya, fer visible el repertori de l’Orfeó Català, a més d’obrir l’escenari del Palau de la Música Catalana a les agrupacions corals del país.

L’actuació de diumenge al Palau és el colofó d’aquesta iniciativa després que l’Orfeó va actuar el passat mes d’octubre a Arenys, al costat del Cor l’Aixa, i de fer-ho a l’Auditori de Girona el proper dissabte 15 de novembre amb la Polifònica, amb un repertori centrat en música religiosa i tradicional catalana. Precisament en el concert de Girona, l’Orfeó Català estrenarà la nadala Sant Josep va a buscar foc del jove compositor Josep Ollé, un dels guanyadors de la darrera edició del Concurs de Composició de la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC).

A més, amb el concert de diumenge la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana retrà homenatge a Margarida Monrós, que va morir a Barcelona el passat mes de juny. Margarida Monrós va treballar al Palau de la Música Catalana durant 36 anys (entre 1962 i 1998), en els quals va establir un estret contacte i una cordial i recíproca estima amb els mestres i cantaires de l’Orfeó Català.

El projecte Xarxa Coral es va iniciar el 2013 amb la Coral Nit de Juny de Palafrugell i la Coral Polifònica de Vilafranca, amb concerts de l’Orfeó a les poblacions respectives d’aquestes formacions i un concert conjunt al Palau el 17 de març. A primers del 2014 el projecte es va repetir amb la Coral Verge del Camí de Cambrils i la Coral Ginesta de Cervera, que van compartir escenari amb l’Orfeó a les seves localitats i novament en un concert conjunt de cloenda a l’escenari del Palau el 9 de febrer passat. L’èxit d’aquests intercanvis es fa palès en la bona acollida del públic que omple els auditoris.

L’Orfeó Català, la Capella Polifònica de Girona i el Cor l’Aixa actuen junts al Palau de la Música Catalana el proper diumenge en la cloenda del projecte Xarxa Coral