ORFEÓ CATALÀ (c) Ricardo_Rios_Visual_Art

El proper diumenge, 3 de febrer, a les 12 h (Sala de Concerts), l’Orfeó Català –sota la direcció de Pablo Larraz–, l’Orfeó Reusenc –Albert Galcerà, director– i la Coral Regina de Manlleu –amb el mestre Jordi Lluch– oferiran un concert al Palau de la Música Catalana en el marc del projecte Xarxa Coral i com a cloenda de l’actual edició. Les tres formacions oferiran actuacions per separat i al final s’uniran per interpretar, juntament amb antics cantaires de l’Orfeó Català, cançons tradicionals catalanes i la peça xinesa Molihua, que la formació del Palau va cantar durant la seva gira per la Xina. 

El concert, que forma part del Cicle Coral Orfeó Català, clou l’edició actual del projecte Xarxa Coral, una iniciativa impulsada per l’Orfeó Català que cerca establirrelacions, vincles i sinergies amb altres cors de Catalunya i així obrir l’escenari del Palau de la Música Catalana a les agrupacions corals del país. L’actuació de diumenge al Palau és el colofó d’aquesta iniciativa després que l’Orfeó va actuar el mes d’octubre passat al Teatre Fortuny de Reus i que aquest dissabte actuarà a Manlleu (església Santa Maria, 18 h) juntament amb la Coral Regina.

D’altra banda, diumenge també se celebrarà la Diada de l’Antic Cantaire, en què l’Orfeó Català convida excantaires a sumar-se a la cantada final del concert. La jornada, que es fa per mantenir el vincle de l’Orfeó amb els cantaires que n’han format part al llarg dels anys i reconèixer així la seva tasca i compromís, acabarà amb un dinar.

El projecte Xarxa Coral es va iniciar el 2013 amb la Coral Nit de Juny de Palafrugell i la Coral Polifònica de Vilafranca, amb concerts de l’Orfeó a les poblacions respectives d’aquestes formacions i un concert conjunt al Palau. L’èxit d’aquests intercanvis es fa palès en la bona acollida del públic que omple els auditoris.

L’Orfeó Català, l’Orfeó Reusenc i la Coral Regina de Manlleu actuen junts al Palau de la Música Catalana en el marc del projecte Xarxa Coral