El proper dimecres, 5 d’abril, a les 20.30 h, l’Orfeó Català protagonitzarà un concert al Palau de la Música Catalana que s’emmarca en les commemoracions del 125è aniversari de la fundació del cor. Per això la formació, sota la direcció de Simon Halsey, cantarà a la primera part l’Ave verum corpus KV 618 de Mozart, una de les peces del seu primer concert públic, el 5 d’abril de 1892, a la Fàbrica de Pianos Bernareggi de Barcelona. Igualment, el concert està dedicat al 150è aniversari del naixement de Lluís Millet i Pagès, fundador de l’Orfeó Català nascut al Masnou el 18 d’abril de 1867.

L’Ave Verum tancarà una primera part de música religiosa del segle XX, amb dues peces molt conegudes de Pau Casals, O vos Omnes i Nigra Sum. També s’oferirà Litanies à la Vierge noire de Francis Poulenc, que el compositor va escriure després de la colpidora mort del jove compositor Pierre-Octave Ferroud i la seva visita a l’antic monestir de Rocamadour, entre d’altres peces.

Precisament el Requiem de Duruflé, a la memòria del pare del compositor, i una de les peces del gran repertori per a cor i orgue, serà l’obra que ocuparà la segona part. Basat en el cant gregorià i amb el mateix text que el Requiem de Fauré, al Palau se n’interpretarà la versió per a orgue, amb l’organista Alexander Mason. A més, en el “Pie Jesu” es comptarà amb el violoncel·lista Lluís Claret. Completaran l’elenc la mezzosoprano Tànit Bono i el baríton Josep-Ramon Olivé.

L’Orfeó Català interpreta el Requiem de Duruflé al Palau en un concert que rememora la primera actuació del cor ara fa 125 anys